Lucia Lauková Šport Hokej

Pamätný deň: Takto vyzerali oslavy majstrovského titulu v Nitre, FOTO

Pred štyrmi rokmi zaplnili fanúšikovia Svätoplukovo námestie. Mesto pod Zoborom oslavovalo zisk titulu majstra Slovenska v hokeji.

Zdroj: YouTube.com

Svoj historicky prvý titul majstra Slovenska získal nitriansky hokejový klub 22. apríla 2016 na súperovom ľade v Banskej Bystrici. Oslavy sa začali už v noci po príchode majstrov do Nitry. Pred zimným štadiónom sa vtedy zišlo až tritisíc fanúšikov.

O dva dni 24. apríla sa presunuli oslavy na Svätoplukovo námestie, ktoré bolo plné modrobielej farby hokejového tímu. Na oficiálne oslavy prišlo ešte viac ľudí.

Námestie vtedy zaplnilo približne 5000 fanúšikov, ktorí sa tu schádzali už od obedných hodín a čakali na príchod hokejistov a cennej trofeje.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

Zaslúžené ovácie svojich priaznivcov si hokejisti i realizačný tím užívali plnými dúškami a nikto neskrýval radosť. Dobre naladený bol aj autor rozhodujúceho nájazdu Jamie Milam: „Celý víkend bol zábavný, teším sa na pokračovanie. Je to tu šialené, fanúšikovia sú úžasní. Milujem to tu. Som rád, že tu budem pokračovať, už sa veľmi teším na návrat, ešte k tomu, keď sme vyhrali titul. Verím, že dokážeme zopakovať,“ povedal po zisku titulu v roku 2016 dnes už bývalý hráč HK Nitra Milam.

Veľkú radosť a spokojnosť bolo čítať aj z tváre prezidenta klubu Miroslava Kováčika. "Je to úžasné, konečne sa nám podarilo do Nitry priniesť pre všetkých fanúšikov náš svätý grál. Sme strašne šťastní,“ povedal na oslavách majstrovského titulu v roku 2016 prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

V galérii si pripomeňte ako vyzerali oficiálne oslavy majstrovského titulu HK Nitra na námestí!

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Historická udalosť, oslavy majstrovského titulu zaplnili nitrianske námestie
40
Galéria
Foto: Rastislav Búgel
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM