Správy

Operácia nesprávneho kolena: František žiada od nemocnice v Nitre 65-tisíc eur

Bývalý futbalista František po prebudení z narkózy zistil, že mu lekári operovali nesprávne koleno. Prípad skončil na súde.

Ilustračný obrázok k článku Operácia nesprávneho kolena: František žiada od nemocnice v Nitre 65-tisíc eur
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Fakultná nemocnica v Nitre čelí žalobe za operáciu nesprávneho kolena. Zákrok vykonali lekári ešte v roku 2019. Pod nôž si ľahol vtedy 75-ročný bývalý futbalista František z Nitry.

Umelý kĺb mal dostať do pravého kolena. Po prebudení z narkózy však s hrôzou zistil, že doktori urobili chybu a omylom mu operovali ľavé koleno. V nemocnici sa mu vtedy ospravedlnili.

Prečítajte si tiež

Žiada odškodné

Prípad však nenechal tak. František podal podnet na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou a aj žalobu na súd. Podľa TV JOJ sa pojednávanie na okresnom súde v Nitre už blíži ku koncu. Aktuálne 79-ročný František žiada za operáciu nesprávnej nohy 65-tisíc eur.

„Na pojednávaní zaznelo aj to, že lekári na operačnej sále nemali atestáciu,“ uvádzajú noviny.sk.

„Čo je závažné porušenie medicínskych postupov, ktoré mohlo zostať bez následkov,“ povedal pre TV JOJ Samuel Baránik, právny zástupca pacienta.

Privysoká suma?

Nemocnici sa údajne suma, ktorú dôchodca žiada, zdá vysoká. Nemocnica sa už po prevalení prípadu obhajovala tým, že ani omylom operované ľavé koleno nebolo zdravé.

František doteraz nemá pravé koleno v poriadku. Ďalšiu operáciu sa po zlej skúsenosti bojí podstúpiť. Verdikt súdu by mal byť známy o necelý mesiac.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM