Krimi

Osudová chyba: HĽADANÝ Maďar prišiel na novozámockú políciu, okamžite ho zatkli!

Muž, ktorého hľadali v Maďarsku, zavítal na slovenskú políciu. Keď do počítača zadali jeho údaje, počítač spustil alarm.

Ilustračný obrázok k článku Osudová chyba: HĽADANÝ Maďar prišiel na novozámockú políciu, okamžite ho zatkli!
Zdroj: Polícia Slovenskej republiky

„Jednou z náplní práce cudzineckej polície je prijímanie žiadostí o registráciu práv občanov Európskej únie. Je to štandardný úkon, kedy sa občan dostaví na cudzineckú políciu, podá žiadosť, predloží potrebné dokumenty, ktoré vyžaduje zákon. Pracovník tie údaje zadá do policajného systému, osobu v systémoch preverí a ak je všetko v poriadku, žiadosti je vyhovené,“ informuje polícia.

Podobný prípad sa stal začiatkom tohto týždňa. Na stránkové pracovisko Oddelenia cudzineckej polície Policajného zboru do Nových Zámkov prišiel štátny príslušník Maďarska.

Prečítajte si tiež

Hľadaný v Maďarsku

„Dôvodom bolo podanie žiadosti o registráciu práva občana Únie na území Slovenskej republiky. Všetko išlo štandardne až do momentu, keď pracovníčka zadala údaje žiadateľa do príslušného policajného systému. V tom momente sa v počítači spustil alarm,“ opisuje udalosti polícia.

Dôvodom bolo vyhlásené pátranie po osobe a jej zadržanie za účelom vydania alebo extradície.

„Na štátneho príslušníka Maďarska bol vydaný Európsky zatýkací rozkaz vydaný v novembri minulého roku v Chorvátsku. Dôvodom zatýkacieho rozkazu bol trestný čin prania špinavých peňazí,“ dodávajú muži zákona.

Občan Maďarska zostal v rukách polície. Aktuálne s ním policajti vykonávajú potrebné úkony a bude musieť počkať na ďalšie kroky.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM