Lucia Lauková Správy

Onkológia v Nitre s novým vybavením: Sumou 15-tisíc eur prispeli anonymní darcovia

Vďaka peňažnému daru pomohlo združenie NitraOnko zlepšiť technické vybavenie onkológie v nitrianskej nemocnici. Prispelo mesto aj anonymní darcovia.

Zdroj: Dnes24.sk

Občianske združenie NitraOnko pomohlo zlepšiť technické vybavenie oddelenia rádioterapie a klinickej onkológie Fakultnej nemocnice v Nitre. Oddeleniu darovalo transparentné ležadlo a dva nerezové infúzne stojany vrátane košíčkov na infúznu fľašu v celkovej hodnote 1300 eur.

Výťažok z plesu

Finančné prostriedky poskytlo združeniu mesto Nitra. Príspevok pochádza z výťažku Mestského reprezentačného plesu, ktorého organizátormi boli mesto Nitra, Nitrianska humanitná spoločnosť HomoNitriensis a LionsClub. Organizácia Lions Club podporila združenie navyše sumou 700 eur, ktoré boli určené na zakúpenie siedmich nerezových infúznych stojanov vrátane košíkov na infúzne fľaše. Umiestnené boli na oddelení rádioterapie a klinickej onkológie pre aplikáciu cytostatík.

„Aj malé dary dokážu veľmi pomôcť a stávajú sa pre nás veľkými,“ skonštatoval primár oddelenia Juraj Detvay, ktorý je zároveň riaditeľom občianskeho združenia NitraOnko.

Peňažný dar

Činnosť združenia podporujú aj anonymní darcovia. „Aj vďaka ich peňažnému daru vo výške 15 000 eur sme mohli zakúpiť veľmi potrebný chladiaci systém pre onkologických pacientov," skonštatoval Detvay.

Onkológia v Nitre s novým vybavením: Sumou 15-tisíc eur prispeli anonymní darcov
6
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM