Správy

Nezabudli ani na sociálne slabšie rodiny: Rozdali im potrebné rúška i mydlá

Terénna sociálna práca v Zlatých Moravciach zorganizovala za pomoci dobrovoľníkov pomocnú akciu pre sociálne slabšie rodiny. Dostali rúška i mydlá.

Ilustračný obrázok k článku Nezabudli ani na sociálne slabšie rodiny: Rozdali im potrebné rúška i mydlá
Zdroj: Mesto Nitra

Terénna sociálna práca (TSP) v Zlatých Moravciach začala tento týždeň rozdávať rúška a mydlá pre sociálne slabšie rodiny. Celkovo bolo zatiaľ rozdaných 434 rúšok a TSP má v pláne v tejto činnosti pokračovať.

„Koronavírus sa stal všade na svete aktuálnou témou číslo jedna. Keďže sme všetci ohrození, neostáva nám nič iné, ako sa chrániť dodržiavaním hygieny a nosením rúška. Rúška sú však ťažko dostupné. Ľudí bez ochrany tváre nevpustia do žiadnych obchodov. Sú ľudia, ktorí si však nemajú ako zabezpečiť rúška a sú odkázaní na pomoc, čiže sociálne slabšie rodiny,“ hovorí Klaudia Antolová z TSP Zlaté Moravce.

Myšlienka pomoci rodinám v núdzi v podobe darovania rúšok vznikla podľa jej slov v hlave jedného z pátrov z Kostola Bratov Tešiteľov v Zlatých Moravciach.

„Oslovil zopár žien, ktoré sa hneď pustili do šitia rúšok. Od pondelka 23. marca ich roznášajú spolu s mydlami, ktoré dostali od sponzora Terénne sociálne pracovníčky mesta, ktorých úlohou je teraz zabezpečiť osvetu medzi obyvateľmi,“ povedala Antolová.

Pracovníčky rodinám vysvetľujú, prečo je dôležité chrániť si tvár rúškom a ako sa majú správne starať o ich údržbu.

„TSP v Zlatých Moravciach ďakuje sponzorom za zakúpený materiál na výrobu rúšok, hygienických potrieb a hlavne dobrovoľníčkam, ktoré venujú svoj voľný čas na ich výrobu,“ povedala na záver pracovníčka TSP.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM