Futbal

Káder sa formuje: ViOn oznámil DVE nové posily!

Príprava na nadchádzajúcu sezónu pokračuje. Vedenie FC ViOn predstavilo nové posily.

Ilustračný obrázok k článku Káder sa formuje: ViOn oznámil DVE nové posily!
Zdroj: FC ViOn Zlaté Moravce – Vráble

Obranca Matej Moško sa stal novou posilou fortunaligového futbalového klubu FC ViOn Zlaté Moravce. Zmluvu podpísal na jeden rok s ročnou opciou.

Najlepšia sezóna

Moško začínal s futbalom v MŠK Púchov. V doraste už obliekal dres MŠK Žilina, odkiaľ putoval v sezóne 2020/2021 na hosťovanie do ViOnu, kde prvýkrát poznal chuť najvyššej slovenskej súťaže. V jeho drese nastúpil na 24 zápasov a pomohol klubu k historickému piatemu miestu vo Fortuna lige. Jeho ďalšími klubmi boli druholigové FC Košice a MŠK Púchov.

„V Moravciach som zažil jednu z najlepších sezón v kariére. Dosiahli sme s vtedajším tímom najlepšie umiestnenie v histórii klubu. To, či to zopakujeme v tejto sezóne, sa bude odvíjať od našej prípravy. Každý z nás je dostatočne motivovaný na to, aby bol ochotný odovzdať v zápase zo seba vždy niečo navyše,“ citovala Moška tlačová správa klubu od Žitavy.

Prečo sa rozhodol pre ViOn?

Slovenský futbalista Milan Kvocera sa stal novou posilou FC ViOn Zlaté Moravce. Dvadsaťpäťročný krídelník prestúpil z poľského druholigového klubu Wisla Plock a v Zlatých Moravciach podpísal ročnú zmluvu.

Kvocera má skúsenosti s najvyššou slovenskou súťažou z Michaloviec a AS Trenčín. V uplynulom ročníku pôsobil vo Wisle Plock, ktorá vypadla z najvyššej poľskej Ekstraklasy. „Poznám veľmi dobre trénera Cifraniča. Zažil som ho počas spoločného pôsobenia v AS Trenčín. Obaja teda vieme, čo môžeme čakať od našej spolupráce. Aj preto som sa rozhodol pre Zlaté Moravce,“ citoval ViOn v tlačovej správe novú akvizíciu.

Klub si váži Kvorecovo rozhodnutie, keďže podľa generálneho manažéra Mareka Ondrejku mal viacero možností: „Sme ale radi, že sa rozhodol pre nás. Dohoda bola rýchla, aj v Miňovom prípade platilo, že chce v prvom rade hrať. Získali sme rýchleho futbalistu. Zapadá nám do systému, ktorým sa budeme chcieť prezentovať.“

Počas týždňa prestúpil z Wisly Plock do Zlatých Moraviec aj stredopoliar Miroslav Gono.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM