Rôzne

Ich úsilie a úspechy nezostali nepovšimnuté: Ministerstvo ocenilo školu z Moraviec

Strednej odbornej škole technickej zo Zlatých Moraviec sa dostalo veľkej pocty. Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky ocenilo školu za ich úspechy. O čo konkrétne ide?

Ilustračný obrázok k článku Ich úsilie a úspechy nezostali nepovšimnuté: Ministerstvo ocenilo školu z Moraviec
Zdroj: MH SR

Stredná odborná škola technická zo Zlatých Moraviec si urobila na Slovensku i v zahraničí dobré meno pre projekt Duálneho vzdelávania, ktorý na škole funguje už niekoľko rokov.

Počet zmlúv aj študentov vzrástol

„Písal sa január 2014, kedy SOŠ technická bola Obchodným oddelením Rakúskeho veľvyslanectva na odporúčanie Nitrianskeho samosprávneho kraja vybraná do pilotného projektu duálneho vzdelávania, ktorý je známy pod názvom „YoungStars“. Deväť zamestnávateľov zo Zlatých Moraviec, Vrábľov a Topoľčian uzavrelo s našou školou zmluvu o duálnom vzdelávaní. Prijali sme prvých 35 študentov do dvoch študijných odborov, ktorí mali podpísané učebné zmluvy s firmami, a to všetko ešte pred prijatím zákona č. 61/2015 Z. z. Zákon o odbornom vzdelávaní a príprave a o zmene a doplnení niektorých zákonov,“ približuje začiatky SOŠ technickej v duálnom vzdelávaní riaditeľka školy Eva Koprdová.

Odvtedy podľa Koprdovej počet uzatvorených zmlúv o duálnom vzdelávaní medzi školou a firmami vzrástol na 16, počet študentov s podpísanými učebnými zmluvami na 135 a počet študijných odborov v systéme duálneho vzdelávania z dvoch na štyri.

Ocenenie od ministerstva

Tieto čísla sú podľa riaditeľky najvyššie v Slovenskej republike a preto nemohli zostať nepovšimnuté ani medzi vyhlasovateľmi súťaží na výstave Mladý tvorca v Nitre, kde sa 26. – 28. 04. 2017 konal už 25. ročník prezentácie Stredných odborných škôl celého Slovenska.

Ministerstvo hospodárstva Slovenskej republiky ocenilo úsilie a úspechy školy v oblasti duálneho vzdelávania a SOŠ technická získala 1. miesto a 700 eur za Najlepšiu spoluprácu SOŠ so zamestnávateľskou sférou pri príprave žiakov v systéme duálneho vzdelávania.

„Toto ocenenie je pre nás odmenou za každodennú prácu a zároveň motiváciou k ďalšej činnosti, pretože získať k spolupráci ďalších zamestnávateľov, rozšíriť zoznam odborov v SDV a tým pripraviť ešte viac žiakov na výkon povolania s istotou zamestnania po skončení štúdia je našou prvoradou úlohou,“ povedala na záver riaditeľka Koprdová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM