Rôzne

Úspech školy zo Zlatých Moraviec: Prvé miesto na významnej odbornej súťaži!

Stredná odborná škola technická zo Zlatých Moraviec sa môže pochváliť pekným úspechom. Jej žiačka zažiarila na krajskej odbornej súťaži v Nitre a postúpila do celoslovenského kola.

Ilustračný obrázok k článku Úspech školy zo Zlatých Moraviec: Prvé miesto na významnej odbornej súťaži!
Zdroj: Stanislav Kramár

Krajské kolo súťaže Stredoškolskej odbornej činnosti na Strednej priemyselnej škole strojníckej a elektrotechnickej v Nitre bolo exhibíciou najlepších žiackych prác a zručností žiakov stredných odborných škôl Nitrianskeho kraja. Súťaž sa uskutočnila 4. apríla 2017 a súťažilo na ňej110 súťažných prác v 17 súťažných odboroch.

Úspech zlatomoraveckej školy

V odbore Informatika získala Stredná odborná škola technická, Ul. 1. mája 22, Zlaté Moravce so zariadením „Informačný mobiliár“ 1. miesto a zabezpečila si tak postup na celoslovenské kolo SOČ do Banskej Bystrice.

Žiačka štvrtého ročníka odboru Logistika Martina Beňačková sa predstavila na krajskom kole SOČ so zariadením Informačný mobiliár. ,,Má slúžiť na informovanie širokej verejnosti o systéme duálneho vzdelávania a o firmách, v ktorých sa edukácia realizuje. Taktiež poskytuje všetky dôležité a potrebné údaje o štúdiu a škole ako takej“, uviedla Martina.

Na projekte participovali aj ďalší

Ako uviedla škola, na projekte Informačného mobiliáru participovalo viac žiakov, čo sa pozitívne podpísalo na celkový dizajn výrobku. „Naši žiaci majú za sebou množstvo úspešných projektov, ktoré ich posúvajú z roka na rok k vyšším métam a cieľom a rozvíjajú ich myslenie a zručnosti,“ povedal Stanislav Kramár z SOŠ technickej Zlaté Moravce.

Podľa jeho slov odborná komisia v odbore Informatika zhodnotila mobiliár kladne a navrhla dané zariadenie a systém ponúknuť a zaviesť na ďalšie stredné školy v rámci informovania verejnosti pomocou IKT. „Práce nasadili svojou úrovňou ,,latku“, vysoko a komisia mala náročnú úlohu vyhodnotiť súťažiacich skutočne objektívne vzhľadom na ich kvalitu, nápaditosť, prevedenie a použité technológie i materiály. Tieto aspekty súťažných prác posúvajú každoročne charakter SOČ na vyššiu úroveň,“ zhodnotil Kramár na záver.

Na foto: Martina Beňačková

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM