Správy

Žiaci zo Šale ukázali veľké srdce: Nazbierali viac ako 170 krabíc darčekov

Aj žiaci jednej zo šalianskych škôl sa zapojili do krásnej predvianočnej akcie. Spojili sily a potešia množstvo seniorov.

Ilustračný obrázok k článku Žiaci zo Šale ukázali veľké srdce: Nazbierali viac ako 170 krabíc darčekov
4
Galéria
Zdroj: ZŠ J. C. Hronského v Šali

Žiaci Základnej školy (ZŠ) Jozefa Cígera Hronského v Šali sa zapojili do celoslovenskej charitatívnej výzvy „Koľko lásky sa zmestí do krabice od topánok“. Akciu podporili už druhýkrát. Pre seniorov vyzbierali viac ako 170 krabíc od topánok naplnených darčekmi.

„Zmyslom akcie, ktorá zaplavila sociálne siete, je potešiť vianočným darčekom seniorov v domovoch dôchodcov, ale najmä tých, ktorí už nikoho nemajú, kto by im najkrajšie sviatky niečím spríjemnil. Väčšina darčekov zo šalianskej školy poputujú v najbližších dňoch do Senior Care Kaskády pri Galante. Zvyšok do zariadení v Šali," informuje ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali na webe mesta.

„Chcela by som všetkým žiakom, rodičom, zamestnancom, vedeniu a dokonca aj bývalým žiakom zo srdca poďakovať. Tento rok sa nám podarilo spoločne pozbierať 173 krabíc. Minulý rok ich bolo 126. Ďakujem za každé vložené srdiečko do nich. Rodina Farkašová darovala vozík pre dôchodcov. Krabičky teraz prejdú kontrolou, „oddýchnu si“, a potom ich prevezieme na konkrétne miesto," povedala učiteľka Zuzana Urbancová.

Zaujímavosťou je, že celý projekt prebehol za prísnych hygienických opatrení.

V škole dokonca vytvorili izolovaný priestor, kde okrem Z. Urbancovej nemohol nikto vstúpiť.

V poradí 3. ročník zbierky poznačila pandémia. Seniori trávia čas v domovoch bez návštev. „Pre Šaľu je aj tento rok kontaktnou osobou predseda občianskeho združenia Šaľa – Tvoje mesto Róbert Andráši. Jeho údaje nájdu záujemcovia v zozname kontaktných osôb. Krabičky sa odovzdávali od 23. novembra do 6. decembra," informuje ZŠ Jozefa Cígera Hronského v Šali prostredníctvom mestského webu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Žiaci nazbierali viac ako 170 krabíc plných darčekov
4
Galéria
Zdroj: ZŠ J. C. Hronského v Šali
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM