Zlatica Gregorová Rôzne

Zákazovú značku niekto pravidelne ničí: Mesto plánuje osadenie fotopasce

Vandalizmus netoleruje snáď nikto z nás. Drzé konanie jednotlivca alebo skupiny negatívne zasiahne do kolobehu života a treba mu dať stopku.

Ilustračný obrázok k článku Zákazovú značku niekto pravidelne ničí: Mesto plánuje osadenie fotopasce
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Najčastejším terčom vandalov bývajú verejné priestory. Tak, ako aj inde sa bezohľadným občanom musia postaviť čelom, aj šalianska radnica vyhlásila boj za dopravnú značku. Na ulici kpt. Jaroša pred domami bol osadený Zákaz vjazdu. Vyzerá to tak, že niekto so situáciou nie je spokojný. V priebehu 8 týždňov sa o jej premiestnenie postaral neznámy občan alebo skupina už trikrát. Podľa šalianskej radnice chceli tamojší obyvatelia značkou tesne pri obytných domoch zamedziť prístupu vozidiel kvôli väčšej bezpečnosti.

Vypílené, vytrhnuté

Viac o aktuálnej situácii nám povedala hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová: „Začiatkom roka sa nám ozvala obyvateľka tejto lokality s prosbou o znovuosadenie dopravnej značky. Tú totiž niekto vypílil. Tabuľu s novým stĺpikom mesto osadilo späť. O pár dní ju však niekto zase odstránil, tentokrát si páchateľ dal námahu a vytrhol aj stĺpik zo zeme. Pohodil ho vedľa kontajnerov. Mesto, na žiadosť obyvateľov, tabuľu na stĺpiku osadilo znova, teda už tretíkrát. Nemala však dlhú životnosť, po krátkom čase „sa vyparila“.“ Zvláštnosťou je, že hneď po tom, ako sa dopravnú značku podarí páchateľovi odstrániť, pred vchodom do bytovky môžno nájsť zaparkované autá.

Dopravné značenie a jeho umiestňovanie stojí každú samosprávu nemálo peňazí. Tým, že súčasti cestnej výbavy niekto úmyselne odstraňuje a po niekoľkýkrát ich treba osádzať nanovo, vznikajú mestu zvýšené náklady.

Päťstoeurová škoda

„Mestu vznikla týmto konaním škoda vo výške zhruba 500 eur. Teraz našťastie ukradli len značku, nepoškodili stĺp. Nová značka bude osadená v najbližších dňoch. Tá tabuľa tam má svoje opodstatnenie, navyše obyvatelia z bytoviek problém s parkovaním nemajú. Parkovisko a garáže sú z druhej strany bytovky,“ uviedol Miroslav Políček z referátu dopravy.

Na to, aby Zákaz vjazdu opäť nedostal nohy, sa vo zvýšenej miere chcú postarať aj mestskí policajti. V blízkej budúcnosti plánuje radnica na tejto ulici osadiť aj fotopascu.

Dopravná značka terčom v oku: Šaľanom strpčuje život neznámy škodca, FOTO
3
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM