Zlatica Gregorová Kultúra

Vo Večierke sa to bude točiť okolo hviezd: Prídu astronómovia s ďalekohľadmi

Po skončení letných prázdnin prichádza do Šale vesmírna akcia. V spolupráci s odborníkmi ju prichystali v kultúrnom stredisku.

Ilustračný obrázok k článku Vo Večierke sa to bude točiť okolo hviezd: Prídu astronómovia s ďalekohľadmi
Foto: Zlatica Gregorová

Všetko, čo ste kedy chceli vedieť o oblohe, hviezdach, mesiaci a celom kolobehu záhadného vesmíru, to sa môžete dozvedieť práve počas tohto podujatia. Deň astronómie organizujú pracovníci Mestského kultúrneho strediska v Šali a Krajské osvetové stredisko Nitra.

Záhadný vesmír

Ako nás informovali z Mestského kultúrneho strediska v Šali, hviezdna akcia sa uskutoční 14. septembra 2018. Začne sa v podvečer od 18.30 hod. a potrvá do večera 21.30 hod.

Počas nej budete svedkami odhalenia niekoľkých záhad. Každý, kto v tento deň do kultúrneho strediska zavíta, si bude môcť vypočuť zaujímavé prednášky o nekonečnom vesmíre alebo aj zabaviť sa pri vypĺňaní astronomických testov, v ktorých zistí, aké má znalosti v tejto oblasti.

Pozorovanie oblohy

Odborníci zo Slovenského zväzu astronómov budú s účastníkmi podujatia pozorovať hviezdy na večernej oblohe pomocou špeciálnych ďalekohľadov. Nebudú chýbať ani zaujímavé filmy s astrotematikou a taktiež zábavné hlavolamy.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM