Zlatica Gregorová Kultúra

Vo Večierke vystavuje učiteľka: Eva Matisová hľadá svoj štýl, FOTO

Stáva sa, že osud človeku zamieša karty a zaveje ho iným smerom, ako by si želal.Takto sa aj istá Šalianka pred dvoma rokmi vrátila k maľovaniu.

Ilustračný obrázok k článku Vo Večierke vystavuje učiteľka: Eva Matisová hľadá svoj štýl, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

V priestoroch Kultúrneho strediska Večierka v Šali môžete zájsť na výstavu Nová od autorky Evy Matisovej. Diela sú sprístupnené vďaka Mestskému kultúrnemu stredisku a Terra Wag pri KS Večierka Šaľa a Mestu Šaľa.

Školstvo aj umenie

Eva Matisová pochádza z Oravy. Istý čas žila v Šali, kde i v súčasnosti učí v materskej škole. Býva však v meste pod Zoborom, v Nitre. Ako poslucháčka UKF v Nitre vyštudovala pedagogiku a blízko má i k textilu a dizajnu. Tomu sa venovala počas štúdia na strednej aj vysokej škole v Ružomberku.

Autorka výstavy Eva Matisová intenzívne maľuje posledné dva roky. Svoje námety získava inšpiráciou z prírody a všetkého, čo ju nejakým spôsobom osloví a zanechá v nej istý dojem, pocit.

Aj v rodnej Orave

Svoju tvorbu už predstavila verejnosti v Nitre, Liptovskom Mikuláši aj v rodnej Orave. Ako o sebe tvrdí, neustále sa hľadá, hľadá svoj štýl a motívy. Výstavu môžete navštíviť v priestoroch KS Večierka do 8. júna 2018. Otvorené je počas pracovných dní od 9.00 do 17.00 hod.

Vo Večierke vystavuje učiteľka: Eva Matisová hľadá svoj štýl, FOTO
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM