Zlatica Gregorová Rôzne

Víkendové TOPKY: Na čo si nájsť čas v Šali a okolitých dedinách?

Prípravy na Veľkú noc sú v plnom prúde, avšak ešte je čas na riadny oddych. Doprajte si zábavu napríklad aj návštevou tanečného podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Víkendové TOPKY: Na čo si nájsť čas v Šali a okolitých dedinách?
Foto: Zlatica Gregorová

V ponuke je aj veľká brigáda a nebudú chýbať ani kinohity. Milovníkom športu sa predstavia šalianski futbalisti v sérii víkendových duelov.

KULTÚRA

12. –13. apríl 2019, 9.00 hod., Dom kultúry Šaľa

JEDNODUCHO TANEC

Členovia tanečného klubu Jumping Šaľa organizujú spolu s Mestom Šaľa a Mestským kultúrnym strediskom Slovenský a tanečný pohár. Milovníci hudby a pohybu si budú môcť vychutnať piatkovú súťaž v HIP-HOP-e a v sobotu sa predstavia tanečníci v Disco Dance štýle. Na záver vyhlásia víťazov, ktorí získajú pamätné poháre, medaily. Na každého účastníka čaká diplom.

13. apríl 2019, 8. 30 hod., Tešedíkovo

JARNÁ BRIGÁDA

Obec Tešedíkovo ešte pred Veľkou nocou usporiada veľké upratovanie. Vítaný je každý, kto má chuť zveľadiť dedinu. Účastníci sa stretnú pred Igomixom. Vyzbrojte sa rukavicami a dobrou náladou.

ŠPORT

FUTBAL

13. apríl 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

II. liga SŽ U15 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – AFC Nové Mesto nad Váhom

13. apríl 2019, 12.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 II. liga MŽ U13 ZsFZ 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – AFC Nové Mesto nad Váhom

13. apríl 2019, 15.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

II. liga TIPOS 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – MŠK Považská Bystrica

14. apríl 2019, 12.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

III. liga MD U17 

  • FK Slovan Duslo Šaľa – FC Slovan HLOHOVEC

Okrem návštev rodiny alebo priateľov sa môžete vybrať aj do šalianskeho kina. V ponuke sú tri filmy, ktoré na vás čakajú počas nedeľného popoludnia.

KINOTIPY KINA ŠAĽA

14. apríl 2019, 20.00 hod.

Cyntoryn zvieratiek (Pet Sematary)

Réžia: Kevin Kölsch, Dennis Widmyer  •  Hrajú: Jason Clarke, John Lithgow, Amy Seimetz, Jeté Laurence

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) sa so svojou manželkou a dvoma deťmi presťahoval z veľkomesta na vidiek, do veľkého domu na okraji lesa, v ktorom sa ukrýva cintorín domácich zvierat. Na ten miestne deti už od nepamäti pochovávajú svoje domáce zvieratká, ktoré zomreli buď prirodzenou smrťou alebo sa stali obeťami rušne cesty, ktorá pretína mestečko. Zatiaľ čo otec a lekár Louis sa k smrti stavia pragmaticky ako k definitívnemu koncu života, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrôzostrašných zážitkoch z detstva s témou smrti obrovské problémy a je pre ňu veľmi dôležité pred „vedomým konečnosti“ ochrániť svoje dve deti.

14. apríl 2019, 18.00 hod.

After: Bozk (After)

Hrajú: Hero Fiennes-Tiffin, Hero Fiennes-Tiffin, Josephine Langford, Josephine Langford, Selma Blair, Jennifer Beals, Selma Blair, Jennifer Beals, Peter Gallagher, Meadow Williams, Peter Gallagher, Jessica Barth, Meadow Williams, Jessica Barth, Samuel Larsen, Inanna Sarkis, Samuel Larsen, Dylan Arnold, Inanna Sarkis, Dylan Arnold, Rebecca Lee Robertson, Rebecca Lee Robertson, Swen Temmel, Pia Mia, Swen Temmel, Pia Mia  •  Réžia: Jenny Gage, Jenny Gage  •  Podľa predlohy: Anna Todd  •  Scenár: Susan McMartin

Tessa je slušne vychované dievča, ktoré randí s milým, spoľahlivým chlapcom. V živote má jasný cieľ, ambície a matku, ktorá dohliada, aby to tak zostalo. Lenže hneď v prvý deň na vysokoškolskom internáte narazí na Hardina, chalana so strapatými hnedými vlasmi, sebavedomým britským prízvukom, s pírsingom v pere a ten jej nabúra všetky ideály, v ktoré dovtedy verila… Knižný bestseller a fenomén sa dočkal filmového spracovania!

14. apríl 2019, 16.00 hod.

PRINC KRASOŇ (Charming)

Réžia: Ross Venokur  •  Hrajú: Wilmer Valderrama, Ashley Tisdale, Demi Lovato, Tara Strong, John Cleese, Jim Cummings, Jillian Bell, Sia, Avril Lavigne, Steve Aoki, Keyshia Cole

Čo majú spoločné Snehulienka, Šípková Ruženka či Popoluška? Všetky sú zaľúbené do Princa Krasoňa. Ešte keď bol malý chlapček, zlomyseľne ho zakliala zlá kráľovná. Odvtedy sa do neho každé dievča v kráľovstve beznádejne zaľúbi. Aby prelomil kliatbu a našiel pravú lásku, vydá sa na dobrodružnú cestu. Spoločnosť mu robí neznámy cudzinec Lenny o ktorom ani netuší, že to v skutočnosti dievča Lenore, prezlečené za chlapca a jediné dievča v krajine na ktorú kliatba neplatí. Rozprávka od tvorcov Shrek prinesie vtipný príbeh pre celú rodinu o odvážnych a správnych rozhodnutiach či pravej láske…

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM