Zlatica Gregorová Kultúra

V Trnovci čoskoro vypuknú hody: Vyšantia sa deti aj dospelí

Oslavy obcí patria k obľúbeným podujatiam obyvateľov. Vtedy si väčšinou pozvú svoje rodiny aj zo vzdialenejších kútov a spoločne hodujú.

Ilustračný obrázok k článku V Trnovci čoskoro vypuknú hody: Vyšantia sa deti aj dospelí
Foto: Zlatica Gregorová

Gazdinky sa snažia o čo najkreatívnejšie pohostenie. Všetci spoločne navštevujú aj rôzne atrakcie, ktoré sú v dedine pre nich nachystané. Patria tu predajné stánky s remeselným tovarom, zdobenými perníkmi alebo aj rozvoniavajúce jarmočné dobroty.

Sviatok patróna

Jednou z dedín v šalianskom okrese, ktorá bude hodovať už čoskoro je Trnovec nad Váhom. Deň osláv vždy padne na 6. augusta, kedy si miestna farnosť pripomína patróna kostola a sviatok Premenenie Pána. Zvykom je, že dedina hoduje vždy po tomto dátume. Tento rok sa však posunú a začiatok trnoveckých hodov bude od 5. augusta do 6. augusta 2018. Hodovať sa začne od 9.00 hod.

Počas nedele sa návštevníci budú môcť poprechádzať pomedzi stánky, nakupovať a debatovať.

Kolotoče aj kultúra

Malí hodovníci si môžu vyskúšať rôzne atrakcie, ktoré k oslavám neodmysliteľne patria. Napríklad povoziť sa na kolotoči lebo sa aj dokonale zalepiť cukrovou vatou. Druhý hodový deň – pondelok už bude patriť kultúrnemu programu, hudobným vystúpeniam a to všetko na priestranstve pred Kultúrnym domom v Trnovci nad Váhom.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM