Zlatica Gregorová Samospráva

Močenskí poslanci schválili dotácie: Na miestnu kultúru aj šport dajú 58 000 eur

V dedinách aj meste okresu Šaľa existujú združenia či spolky, ktoré sú tematicky zamerané. Jednotlivci sa spájajú, aby svoju záľubu rozvíjali.

Ilustračný obrázok k článku Močenskí poslanci schválili dotácie: Na miestnu kultúru aj šport dajú 58 000 eur
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Ich členovia si príjemne vyplnia voľný čas, zabavia sa a niektorí aj úspešne reprezentujú.

Na činnosť občianskych združení či klubov obvykle prispieva aj miestna samospráva. Tá vždy na začiatku roka poskytne možnosť uchádzať sa o finančný príspevok. Aj tentoraz sa Obecné zastupiteľstvo v Močenku rozhodlo prideliť žiadateľom dotácie. Na januárovom zasadnutí poslanci schválili návrh rozdať dotácie z finančného balíka obce. Obec prispeje 25 žiadateľom celkovou sumou 58 000 eur.

Pre športovcov

Dotácie, podľa zverejnených informácií na obecnom webe, dostanú močenskí karatisti, stolní tenisti, cvičenky aj hádzanári. Svoju čiastku si ukroja aj šachisti. Najviac sa ujde futbalistom z FK Močenok 29 500 eur, Hádzanárskemu klubu JUNIOR Močenok 17 500 eur a Stolno – tenisovému oddielu T. J Močenok „A+B+C“ 1550 eur.

V kultúrnej aj spoločenskej oblasti si dotácie vďaka miestnym poslancom rozdelia členovia klubov tvorivosti, filatelisti, chovatelia poštových holubov, leteckí modelári, záhradkári či dobrovoľní hasiči. Najviac sa ujde Klubu tvorivosti pri KS Močenok  500 eur, ZO chovateľov poštových holubov Močenok 350 eur a do tretice Klubu Filatelistov 52 – 46 Močenok  200 eur.

Dali aj hudobníkom

Hudobné a folklórne súbory často vystupujú na domácich podujatiach, ale aj dobre reprezentujú dedinu. Aj im močenskí poslanci priklepli dotácie. Najväčšiu čiastku dostali členovia DH Močenská kapela 1000 eur, Spevácka skupina – ZÚGOVANKA  450 eur a napokon aj Folklórna skupina Močenčanka  zís­kala 300 eur.

Občianske združenia

Členom klubov a organizácií taktiež prispeli močenskí poslanci na ich činnosť. Najväčšiu čiastku, podľa zverejnených informácií, získajú v SČK – Močenok  1 250 eur, ďalej po 700 eur dostane Monika o.z a rovnako aj OZ Rubín získa 700 eur. Združenie Rodina je viac získa dotáciu vo výške 500 eur. Ostatní žiadatelia získajú menšie čiastky z balíka dotácií v celkovej výške pribl. 3500 eur.

Vo FOTOGALÉRII si môžete pozrieť zrekonštruovanú Hasičskú zbrojnicu v Močenku.

Foto: ilustračné

FOTO, Hasičskú zbrojnicu v Močenku vynovili: Stihli to ešte tento rok
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM