Zlatica Gregorová Samospráva

V Seliciach sa rozbehnú stavebné stroje: Pribudne tam Domov sociálnych služieb

V ďalšej dedine okresu Šaľa sa idú pustiť do budovateľských prác. Ich najnovším plánom je zariadenie pre občanov.

Ilustračný obrázok k článku V Seliciach sa rozbehnú stavebné stroje: Pribudne tam Domov sociálnych služieb
48
Galéria
Zdroj: TASR

Na to, aby sa mohla začať samotná výstavba je potrebné vybaviť viacero administratívnych činností. Okrem vypracovania projektu a vybavenia rôznych povolení je nutný i výber vhodného dodávateľa. Ten bude mať budovanie objektu vo svojej kompetencii. V Seliciach nedávno vypísali verejnú súťaž, do ktorej sa môžu zapojiť firmy so svojimi ponukami.

Podľa projektu

Podľa informácií Úradu pre verejné obstarávanie (ÚVO) je „hlavným predmetom zákazky uskutočnenie stavebných prác spojených s vybudovaním domova sociálnych služieb vrátane príslušnej infraštruktúry podľa vypracovaného projektu a podmienok vydaného stavebného povolenia.“

Asanácia

V súčasnosti sa na budúcom stavenisku nachádzajú dva objekty. Obec na uvedenom mieste plánuje vybudovať Domov sociálnych služieb aj s potrebnou infraštruktúrou. Tú by mali tvoriť chodníky i parkovacie plochy, ako aj prístupová cesta. Nový domov bude postavený na mieste jednej z budov, ktorá bude asanovaná.

S nájomným domom

Druhým objektom, ktorý na pozemku zostane, je nájomný dom. Ten bude, podľa dostupných informácií, oddelený oplotením. „Objekt bude plynofikovaný a vykurovaný nízkoteplotným podlahovým vykurovacím systémom. Zdrojom tepla bude kotolňa s kondenzačnými kotlami s menovitým výkonom 2 × 48kW na spaľovanie zemného plynu. V objekte je navrhované vetranie pomocou vzduchotechnického systému,“ uvádza ÚVO.

Za 3 milióny

Predpokladaná hodnota zákazky je 2 930 215 eur bez DPH. Výstavbu nového domova sociálnych služieb obec plánuje zafinancovať čiastočne pomocou úveru zo Štátneho fondu rozvoja bývania a taktiež z vlastných zdrojov.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z vynovenej šalianskej radnice.

Foto: ilustračné

Šaliansku radnicu slávnostne otvorili: Privítajú vás v moderných priestoroch, FO
48
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM