Zlatica Gregorová Rôzne

V Hájskom vymenia strechu školy: Prispejú tak k menším nákladom

Obec Hájske v šalianskom okrese má v pláne niekoľko modernizácií, ktoré pomôžu jej obyvateľom. Opravami budov prispejú k ich životnosti.

Ilustračný obrázok k článku V Hájskom vymenia strechu školy: Prispejú tak k menším nákladom
Zdroj: TASR

O tom, že v Hájskom sú na rade opravy viacerých budov nás už informoval starosta obce Jozef Matušica. Po rekonštrukcii budovy, kde sídli Obecný úrad a materská škola, prichádza rad i na miestnu základnú školu. Aktuálne sa v obci zaoberajú rekonštrukciou a plánovaným zastrešením budovy.

Modernizáciou znížia náklady

Jej obnovou prispejú k zníženiu energetickej náročnosti budovy školy, čo sa prejaví aj v znížení prevádzkových nákladov. Účelom projektu je „zabezpečenie zníženia energetickej náročnosti objektu zlepšením tepelnoizolačných charakteristík strešného plášťa 3. NP a 1. NP.,“ informujú materiály k projektu. Podľa dostupných informácií bude maximálny bod strechy 14,775 m vysoký.

Práce dokončia počas školského roka

I keď sa najväčšia časť rekonštrukčných prác vo vzdelávacích zariadeniach vykonáva najmä počas hlavných letných prázdnin, práce na strešnom plášti Základnej školy v Hájskom budú trvať približne tri mesiace. Stavebné práce sa preto dokončia až počas školského roka. Samozrejme bez narušenia prevádzky školského zariadenia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM