Zlatica Gregorová Rôzne

Na slovíčko so starostom obce Hájske, Jozefom Matušicom: Najviac ma trápia ľudia

Dnes začíname seriál rozhovorov so starostami obcí a mesta v okrese Šaľa. Každému z nich položíme rovnaké otázky. V nasledujúcom týždni Vám prinesieme ďalší zaujímavý rozhovor.

Ilustračný obrázok k článku Na slovíčko so starostom obce Hájske, Jozefom Matušicom: Najviac ma trápia ľudia
Zdroj: Archív obce Hájske

Našim prvým respondentom je starosta obce Hájske, Jozef Matušica. O tom, čo ho teší, čo trápi a čo odkazuje obyvateľom, to sa môžete dozvedieť z rozhovoru.

Odkedy ste starostom v obci Hájske?

„Vo funkcii starostu pôsobím už druhé volebné obdobie“.

Pochváľte sa Vašimi úspechmi vo funkcii starostu. Čo sa Vám podľa Vás podarilo a čo nie?

„Pri zodpovedaní tejto otázky by som nebol objektívny, pretože to by mali posúdiť iní. Zrejme najviac by o tom mohli hovoriť občania našej obce“.

Čo máte v obci aktuálne rozpracované?

„V súčasnosti sme podali žiadosť na rekonštrukciu materskej školy. Zároveň čakáme na finančné prostriedky, ktoré sme vynaložili na rekonštrukciu osvetlenia v celej obci“.

Čo plánujete v najbližšom období?

„Tak v pláne máme spomínanú rekonštrukciu materskej školy v budove obecného úradu. V minulom roku sa podarilo zrealizovať výstavbu multifunkčného ihriska. Vymenili sme okná na základnej škole a plánujeme i výmenu strechy. Sme veľmi radi, že sa nám podarilo prepojiť Hlavnú ulicu s Novou ulicou".

Túto funkciu zastávate už dlhší čas. Čo Vás na nej baví, teší?

„Predovšetkým je to o zodpovednosti, nie o zábave. Som rodákom z Hájskeho. Vždy mi záležalo a záležať bude na rozvoji tejto obce, na tom, aby obec rástla a napredovala. Aby tu ľudia opäť budovali svoje domovy".

Tak teda teraz prezraďte, čo Vás v práci trápi, s čím bojujete najviac?

„Pred rokmi mala naša obec 2000 obyvateľov. Ľudia však poodchádzali za výhodnejšou prácou a preto ich ubúdalo. V súčasnosti tu žije približne 1320 obyvateľov. Bol by som rád, keby sa ten počet zvyšoval. Pýtate sa, čo ma trápi? Trápia ma ľudia. Viete, práca s ľuďmi je pekná, ale i ťažká. Nie je možné každému vyhovieť. Aj keď sa akokoľvek snažíte, nájde sa vždy aspoň jeden človek, ktorý je večne nespokojný a dokáže narobiť dusno v obci. Takto vznikajú zbytočné spory a ťahanice. Vytvára to negatívnu atmosféru a je to ubíjajúce“.

Ako hodnotíte spoluprácu s poslancami a obyvateľmi obce?

„Čiastočne som na otázku odpovedal. Je to však rôzne. Dá sa dobre spolupracovať, niekedy je to ťažšie. Najviac sa obyvatelia prejavia pri kolektívnych obecných akciách ako napr.: zber smetí. Zapojí sa pár ľudí a ostatní sa riadia heslom „ Veď platíme dane, obec nech sa postará“. Takýto prístup človeka zamrzí. Na druhej starne je fajn, že sa nájdu i schopní občania, činní v zveľaďovaní ob­ce“.

Vyslovte Vaše želanie na záver nášho rozhovoru, odkaz svojim občanom?

„Chcel by som obyvateľov Hájskeho poprosiť predovšetkým o trpezlivosť. Všetko chce čas, nie je možné vybaviť všetko za niekoľko dní, či mesiacov. Chcem však všetkých ubezpečiť, že tak, ako mi vždy záležalo na tejto obci, budem robiť všetko pre to, aby ste boli spokojní a žilo sa Vám dobre a šťastne".

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM