Zlatica Gregorová Kultúra

Ukážu práce z Výtvarného spektra: Uvidíte 185 diel od 53 autorov

Výstavu prác postupovej súťaže neprofesionálnych výtvarníkov sprístupnia 14. februára v krajskom osvetovom stredisku (KOS) v Nitre. Prídete?

Ilustračný obrázok k článku Ukážu práce z Výtvarného spektra: Uvidíte 185 diel od 53 autorov
Foto: Zlatica Gregorová

Ako uviedli organizátori, prezentácia diel autorov z okresov Nitra, Šaľa a Zlaté Moravce predstaví súťažné maľby, kresby, ale i drevorezby a ďalšie diela vyrábané rôznymi výtvarnými technikami. Výstava v KOS potrvá do konca februára.

Ľubovoľný žáner

Do regionálneho kola Výtvarné spektrum sa tento rok zapojilo 53 autorov so 185 výtvarnými prácami. Ocenené diela postupujú do krajského kola súťaže, ktoré sa uskutoční v Nových Zámkoch. Súťaž je určená pre neprofesionálnych umelcov v troch kategóriách rozdelených podľa veku a tiež v zvláštnej kategórii určenej autorom so špecifickým prejavom. Výtvarné spektrum nie je žánrovo ani tematicky vymedzené.

Rozvoj talentu

–  Cieľom súťaže je rozvoj neprofesionálnej výtvarnej tvorby v celej jej žánrovej rozmanitosti, teda v kresbe, grafike, maľbe, plastike, úžitkovej tvorbe a v prácach intermediálneho charakteru. „Napomáha rozvíjať záujmy a talent v oblasti neprofesionálnej výtvarnej tvorby a zároveň oceňuje výtvarné aktivity a vyhľadáva nové výrazné talenty z radov mládeže a dospelých,“ pripomínajú organizátori súťaže.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM