Zlatica Gregorová Správy

Trnoveckí dobrovoľní hasiči získali dotáciu: Prispejú im na výstroj a vozidlá

Muži, ktorí sa neboja ohňa ani kalamít a zachraňujú životy ľudí aj majetky. Ich zbory sú väčšinou v každej dedine či meste, aby mohli včas zasiahnuť

Ilustračný obrázok k článku Trnoveckí dobrovoľní hasiči získali dotáciu: Prispejú im na výstroj a vozidlá
Foto: Zlatica Gregorová

Podobne, ako aj iné zbory v okrese Šaľa funguje aj Dobrovoľný hasičský zbor v Trnovci nad Váhom.

Zásahy aj zábava

Jeho členovia sa pravidelne zúčastňujú zásahov pri ktorých nasadzujú svoje životy a taktiež sú súčasťou života v obci. Organizujú spoločenské podujatia a rôzne súťaže pred deti aj dospelých. Nedávno usporiadali Zraz motorkárov, kde predstavili verejnosti aj svoje hasičské auto a výstroj.

Podobné akcie organizujú počas celého roka a do rôznych súťaží zapájajú deti aj dospelých. Nezabúdajú ani na deti zo sociálne slabších rodín a organizujú pre ne vianočné zbierky. Taktiež reprezentujú obec v hasičskom umení. Usilovne trénujú, aby porazili kolegov na hasičských súťažiach. Na to však potrebujú kvalitné zázemie a modernú výstroj.

Získali tritisíc

O finančnú dotáciu na vybavenie požiadali Dobrovoľnú požiarnu ochranu SR. Podľa zverejnených informácií na webe obce, trnoveckí hasiči získali 3000 eur „na zabezpečenie materiálno- technického vybavenia DHZO, na osobné ochranné pracovné prostriedky pre členov DHZO, odbornú prípravu členov DHZO a zabezpečenie servisu-opravy a nákup náhradných dielov na hasičskú techniku a hasičské motorové vozidlá.“

Po získaní dotácie budú môcť opäť zmodernizovať vozový park a dôraz budú klásť aj na vlastné bezpečie. K tomu im pomôžu ochranné prostriedky, ktoré často využívajú pri svojej náročnej práci. Aby aj naďalej mohli chrániť životy a pomáhať tam, kde je to najviac potrebné.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM