Zlatica Gregorová Kultúra Rôzne

Do Trnovca nad Váhom prilákali motorkárov: Návštevníkov zaujali aj hasiči, FOTO

Počas druhého májového víkendu sa v susednej dedine konala zaujímavá akcia. Prilákala obyvateľov obce aj návštevníkov z okolia.

Ilustračný obrázok k článku Do Trnovca nad Váhom prilákali motorkárov: Návštevníkov zaujali aj hasiči, FOTO
35
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Množstvo strojov rôznych značiek na priestranstve pre miestnou železničnou stanicou predznamenávalo niečo nezvyčajné. Dvojkolesový dopravný prostriedok, obľúbený mladšími aj staršími vodičmi, je často využívaný najmä v jarných, letných a jesenných mesiacoch. Práve teraz bol ten správny čas, aby sa ich majitelia po čase opäť stretli. Obec v spolupráci s autoškolou a miestnym Dobrovoľným hasičským zborom tu usporiadala Zraz motorkárov.

Posvätenie farárom

Počas podujatia, ktoré sa konalo 4. mája 2019 popoludní, sa návštevníci mohli pokochať strojmi, ktoré boli zaparkované pred vchodom do stanice. Ich vodiči ponúkli možnosť, obzrieť si ich dôkladne, čomu sa tešili najmä malí návštevníci. Pri príležitosti tohto podujatia hneď na začiatku motorky aj hasičskú techniku posvätil farár. Urobil tak preto, aby dobre slúžili a vždy bezpečne odviezli svoju posádku tam, kam má namierené.

Neskôr sa konala prehliadka motoriek a potom sa už prítomným prihovoril starosta Trnovca nad Váhom Oliver Berecz a pozval ich bližšie k pódiu. Tam boli pripravené ukážky sebaobrany proti útočníkom, ktoré si záujemcovia mohli vyskúšať. Vystavené bolo aj hasičské auto, ktoré si návštevníci mohli dobre obzrieť. Organizátori mysleli aj na najmenších a pripravili im rôzne súťaže. Bonbónikom bolo vystúpenie punkrockovej kapely Hoten Toten.

Životná láska

Na dvojkolesových mašinách prišli mladší aj starší motorkári. Zaujal nás usmievavý pán, ktorý priebeh podujatia sledoval zo sedadla svojej motorky a tak mal čas na krátky rozhovor. Pán František sa na takéto podujatie vybral prvýkrát. Väčšinou sa na svojom miláčikovi preváža individuálne.

“V sedemdesiatych rokoch som si kúpil Jawu. Teraz mám už vyše 72 rokov, tak pred troma rokmi som si kúpil „vozík pre invalidov“ – Suzuki,“ vtipne poznamenal pán František.

František Sulík nám prezradil, že teraz má viac času a tak rád prišiel aj napriek nepriaznivému počasiu. Lásky k motorkám sa nemieni vzdať a tak ho možno stretnete aj vy na ďalšom motorkárskom zraze.

Do Trnovca nad Váhom prilákali motorkárov: Návštevníkov zaujali aj hasiči, FOTO
35
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM