Zlatica Gregorová Kultúra

TOP októbrové tipy pre vás: Kam sa vybrať a čo zaujímavé zažiť v Šali a okolí?

Počas jesenných dní môžete prežiť veľa radosti. V Šali aj okolitých dedinách pre svojich obyvateľov aj návštevníkov nachystali niekoľko podujatí.

Ilustračný obrázok k článku TOP októbrové tipy pre vás: Kam sa vybrať a čo zaujímavé zažiť v Šali a okolí?
Foto: Zlatica Gregorová

Októbrové dni si tak môžete spríjemniť aj ich návštevou. Pozrite si naše redakčné vychytávky, ktoré by ste nemali zmeškať.

6. október 2018 o 10.00 hod. , Estrádna sála DK Šaľa

RODINA S LÁSKOU (Zjedli sme dúhu)

Druhý ročník spoločenského podujatia sa bude konať už o pár dní. Je pre rodiny s deťmi, pokojne sa jej však môžu zúčastniť aj jednotlivci a ďalší záujemcovia. Počas celého dňa sa návštevníci môžu tešiť na Monte hračkáreň ako aj na tvorivé dielne, kde si budte môcť vlastnoručne vytvoriť kvietkované čelenky do vlasov. Zapojiť sa budú môcť nielen deti, ale aj dospelí. V priebehu podujatia uvidíte divadelné predstavenia aj vystúpenie sokoliara Tomáša.

5.- 7. október 2018, Vlčany

XXVIII. VLČIANSKY JESENNÝ JARMOK

Jarmočný program sa pre verejnosť začne v piatok o 18.00 hod. výstavou tekvicových strašidielok a vystúpeniami hudobnej skupiny On The Road a Tamása Horvátha. V sobotu 6. októbra už zažijete tú pravú jarmočnú atmosféru s množstvom stánkov a ponukou od výmyslu sveta. O 8.00 hod odštartuje aj súťaž vo varení Halászlé pri rybníku Starý Váh, čas od 9.00 hod. do 13.00 hod. bude patriť Oberačkovému sprievodu, od 10.30 hod, to bude futbalový zápas. Neskôr, o 11.00 hod. už obcou prejde slávnostný sprievod mažoretiek a o 30 minút neskôr podujatie slávnostne otvorí starosta Vlčian Gyula Iván.

Popoludní sa môžete tešiť na Trstickú dychovku, zábavu pre deti a od 14.00. hod. odštartuje IV. ročník Súťaže historických ručných hasičských striekačiek blízko artézskej studne Lóger.O 14.30 hod. si zahrajú proti sebe futbalisti Vlčian a Šoporne. 15. hodina poteší každého obdivovateľa lukostreľby, historických zbraní a vojenskej techniky. Okrem tejto atrakcie je pre jarmočníkov pripravená aj výstava obrazov Ivety Takácsovej a Petra Horvátha v priestoroch spoločenského centra. Podľa organizátorov tu vyhodnotia aj foto súťaž Štyri ročné obdobia vo Vlčanoch.

O 16.00 hod. sa predstavia milovníci vtáctva a prírody z Kolárova aj s filmovými ukážkami Marcela Bródyho. Vystúpia aj hudobné skupiny a o 21.00 hod. nebude chýbať ani Retro party.

Jarmočná nedeľa vo Vlčanoch bude pokračovať ponukou stánkarov až do 20.00 hod. Od 10.15 hod. sa budete môcť zúčastniť bohoslužby a kladenia vencov. Majstrovský zápas Vlčan – Slovan Galanta vo futbale sa podľa informácií organizátorov začne o 11.00 hod. Poobedie už bude patriť zábavkám detí, spomínanej výstave obrazov a od 16.00 hod. aj vystúpeniam hudobných skupín Atlantic 4 ever, maďarskej Megarox a o 20. 00 hod. jarmočnú nedeľu uzavrie maďarský spevák Charlie.

13. október 2018, 13.30 hod., Kino Šaľa

IV. ročník KINOFEST

I tento raz si môžu milovníci kinematografie popozerať filmové skvosty priamo v šalianskom kine. Program sa začne o 13.30 Filmovým kvízom Petra Konečného, v ktorom si súťažiaci budú môcť vyskúšať svoje vedomosti. V tom istom čase uvidia malí návštevníci rozprávku Pat a Mat znovu v akcii.

Podvečer už bude patriť filmu Únos so začiatkom o 16.30 hod. Po skončení filmu sa budete môcť zúčastniť besedy s režisérkou Marianou Čengel Solčanskou. O 18.30 hod. je pripravená plejáda súťažných filmov, ktoré budete môcť uvidieť. O 18.30 hod. to bude hraný film, o 20.00 hod. film Pivnica. O 22.00 hod. budete svedkami prehliadky dokumentov. V nočnú hodinu o 23.15 porota s predsedom Marekom Majeským vyhodnotí súťažné filmy.

27. október (sobota) 22. 00 hod., Estrádna sála Šaľa

HALLOWEENSKA OLDIES PARTY

Počas podujatia sa dobre zabavíte, tentoraz v štýle jesenného sviatku. Čaká na vás dobrá spoločnosť a veselá nálada, tak si akciu nezabudnite poznačiť do svojho kalendára.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM