Zlatica Gregorová Kultúra

Tešedíkovom bude znieť hudba a spev: Odštartujú XXIII. Obecné oslavy aj hody

V našom okrese nastáva správny čas, ktorý poteší svojou rozmanitosťou občanov každého veku. Pravá letná atmosféra so zábavou.

Ilustračný obrázok k článku Tešedíkovom bude znieť hudba a spev: Odštartujú XXIII. Obecné oslavy aj hody
34
Galéria
Zdroj: TASR

Popri Šalianskom jarmoku, ktorý sa bude konať od 21. do 22. júna 2016, prichádza šanca predĺžiť si spoločenské stretnutia o jeden deň.

Oslavy s hodmi

Obec Tešedíkovo pripravila XXIII. Obecné oslavy a hody. Prebiehať budú počas troch dní od 21. do 23. júna 2019 a organizátori nachystali bohatý program. Prvý slávnostný rozbehový deň bude patriť diskotéke, ktorá sa začne o 20.00 hod. Viesť ňou bude DJ Zolee.

História aj ocenenia

V druhý deň 22. júna sa návštevníkom o 14.30 hod. prihovorí starosta obce ldikó Agócs Kőrösi. Ako uviedli organizátori podujatia, v sprievodnom programe sa predstavia folkloristi zo Želiezoviec spolu s hudobnou skupinou Gereben.

Prichystané sú i vystúpenia jazdeckých klubov z Iže a Tešedíkova. V tento deň sa od 15.30 hod. účastníci podujatia stretnú pri pomníku peredskej bitky a pri tejto príležitosti položia vence. V podvečer o 17.00 hod. si ocenenia za svoje zásluhy v aktivitách obce prevezmú budúci držitelia a to v priestoroch miestneho kultúrneho domu.

Vystúpenia žiakov aj klaun

Okrem oficialít sa návštevníci môžu tešiť aj na sprievodný program v prostredí tešedíkovského amfiteátra. Od 16.00 hod. až do 18.00 hodiny si publikum bude môcť pozrieť umenie žiakov základnej školy.

Najmenších zabaví klaun Rudo s množstvom rôznych trikov a kúzel.

Detský program ukončí veľká diskotéka, ktorá sa začne o 17.00 hod. Potom sa už spustí program pre dospelých, ktorým zaspieva Dér Heni o 18.00 hod., po nej to bude Elán Forever, TNT Live Show a pouličnou zábavou sa publikum rozlúči s druhým slávnostným dňom.

Sprievodné akcie

V posledný deň vypukne pravá hodová zábava. Miestne pohostinstvo ponúkne vystúpenie Horvátha Tommyho. Ako uvádzajú organizátori podujatia na obecnom webe, aj v nedeľu bude možné zapojiť sa do sprievodných aktivít.

Nebudú chýbať tvorivé dielne, výstava rezbára Františka Andódyho v kultúrnom dome či detské ľudové hry. Návštevníci Obecných osláv a hodov nebudú mať núdzu ani o tradičné špeciality, ktoré si budú môcť vychutnať.

Nezabudnite si pripomenúť okamihy z tohtoročných Večianskych slávností zábermi vo fotogalérii.

Foto: ilustračné

Večianske slávnosti sú minulosťou: Atmosféru spestrilo divadlo, hudba, atrakcie
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM