Zlatica Gregorová Samospráva

Súkromná zuška mieri do Veče: Návrh musia odobriť krajskí poslanci

O mladé talenty z mesta Šaľa a Veče sa stará Základná umelecká škola. Svojou ponukou poskytuje dostatok vyžitia, čo sa záujmovej činnosti týka.

Ilustračný obrázok k článku Súkromná zuška  mieri do Veče: Návrh musia odobriť krajskí poslanci
Foto: Zlatica Gregorová

Navštevovať môžete výtvarný, hudobný, tanečný i literárno – dramatický odbor. Okrem svojej budovy v centre Šale prednedávnom svoju pobočku otvorila aj v Základnej škole J. Hollého vo Veči.

Ďalšia škola?

Aby talentovaní žiaci z mestskej časti nemuseli prekonávať kus cesty do centra, učitelia im vyšli v ústrety. O tom, že v základke by bola aj umelecká škola uvažovali aj v nitrianskom združení Chameleon. Nakoniec však prednosť dostala domáca inštitúcia, ktorá prišla s nápadom ako prvá a dnes už tam poskytuje zázemie svojim žiakom. Nitriansky Chameleon sa však svojich plánov nezriekol.

Mesto súhlasí

Začiatkom novembra 2018 sa na rokovací stôl členov Komisie a mládeže Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja dostal aj návrh o pridelení súhlasu na zaradenie Súkromnej základnej umeleckej škole do Siete škôl a školských zariadení SR. V tomto prípade je totiž potrebný aj súhlas samosprávneho kraja. Ako informuje zápisnica z rokovaniav súčasnosti na území mesta Šaľa pôsobí Základná umelecká škola v zriaďovateľskej pôsobnosti Mesta Šaľa, ktorá poskytuje vyučovanie v štyroch odboroch. K dátumu 15.09.2018 za­riadenie navštevuje spolu 780 žiakov. Mesto Šaľa súhlasí so zaradením Súkromnej základnej umeleckej školy zriaďovateľa Chameleon Studio, Nitra do Siete škôl a školských zariadení Slovenskej republiky.

Súkromná zuška by podľa predpokladov v Šali mala vzniknúť k 01. 09. 2019 v priestoroch Základnej školy J. Hollého. V škole bude k dispozícii výtvarný odbor, literárno – dramatický odbor, tanečný odbor, hudobný odbor a odbor audiovizuálnej a multimediálnej tvorby. Členovia komisie predložený návrh schválili, pričom 12 hlasovali za a 1 člen komisie sa zdržal hlasovania.

Pred poslancov

„Predseda komisie navrhol uznesením odporučiť Zastupiteľstvu NSK súhlasiť so zaradením Súkromnej základnej umeleckej školy zriaďovateľa Chameleon Studio, Nitra do Siete škôl a školských zariadení SR,“ uvádza sa v zápisnici.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM