Zlatica Gregorová Samospráva

ZUŠ vo Veči chcú zriadiť dvaja záujemcovia: Kto napokon získa priestory?

O priestory na umeleckú činnosť v ZŠ J. Hollého má záujem súkromník aj mesto. Posledné slovo budú mať poslanci.

Ilustračný obrázok k článku ZUŠ vo Veči chcú zriadiť dvaja záujemcovia: Kto napokon získa priestory?
Foto: Zlatica Gregorová

Dvaja záujemcovia o ZUŠ

V meste Šaľa existuje už desiatky rokov Základná umelecká škola. Onedlho oslávia jej 65. výročie. Zriaďovateľom ZUŠ je mesto. Práve táto škola by chcela svoje pôsobisko rozšíriť aj do Veče. ZUŠ však nie je jediná s podobnými plánmi. O priestory Základnej školy (ZŠ) J. Hollého v Šali – Veči sa uchádzajú dvaja záujemcovia. „Obidvaja chcú v rovnakých priestoroch zriadiť umeleckú školu. O tom, ktorý z uchádzačov napokon priestory získa, rozhodnú mestskí poslanci na svojom najbližšom zasadnutí 22. marca. Umelecká škola by mohla začať fungovať najskôr od septembra tohto roka,“ informovala v stredu hovorkyňa mesta Erika Kollerová.       

Prekročili kapacitu

Základná umelecká škola v Šali plánuje v priestoroch ZŠ J. Hollého v mestskej časti Veča vytvoriť elokované pracovisko. Základnú umeleckú školu dnes navštevuje 672 detí, z kapacitných dôvodov už škola v poslednom období nemohla vyhovieť všetkým žiadateľom. Presunutím časti žiakov do nových priestorov by sa uvoľnilo miesto pre ďalších záujemcov.

Štyri odbory + jeden

Základná umelecká škola ponúka tanečný, hudobný, literárno-dramatický a výtvarný odbor. Vo Veči plánuje otvoriť všetky štyri odbory, ktoré fungujú aj v Šali. V rovnakých priestoroch však chce otvoriť umeleckú školu aj súkromná spoločnosť Chameleon z Nitry. Tá plánuje otvoriť päť odborov. Štyri by boli rovnaké ako tie, ktoré ponúka šalianska umelecká škola, navyše chce vytvoriť aj audiovizuálny od­bor.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM