Zlatica Gregorová Správy

Šalianski škôlkari navštívili seniorov: Sviatok detí oslávili spolu, FOTO

Oslavy Medzinárodného dňa detí bývajú veselé. Obľúbený 1. jún si patrične užívajú.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski škôlkari navštívili seniorov: Sviatok detí oslávili spolu, FOTO
0
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Najmenší aj mládežníci sa zúčastňujú športových či kultúrnych podujatí. Za šikovnosť dostávajú aj sladké odmeny.

S dôchodcami

Aj v Šali sa konalo niekoľko podujatí, ktoré boli venované deťom. Jedno z nich bolo, oproti ostatným, niečím špecifické. Oslavovať s najmenšími sa podujali aj naši dôchodcovia. Spolu si užili zábavu a všetci sa cítili fajn.

Klasické hry

Členky Denného centra na Kráľovskej ulici si prichystali program pre deti z Materskej školy Jozefa Murgaša v Šali. „Spoločne využili slnečné a teplé počasie na plno. Radosť mali z hier, ktoré sú v dnešnej dobe pri všetkých tých počítačových technikách zabudnuté. Deti sa zahrali so švihadlom, s loptami, skákali vo vreci či maľovali kriedami. Spoločnosť im neustále robili seniorky denného centra, ktoré sa s detičkami s radosťou zahrali,“ priblížila Dajana Hanesová z Mestského úradu v Šali.

Detský program bol bohatý a po čase aj unavil. Pre tento prípad prichystali dôchodkyne svojim malým hosťom chutné jednohubky, sladké a slané pochutiny a taktiež aj osviežujúce nápoje na zahnanie smädu.

S radosťou

Ako uviedla hovorkyňa Dajana Hanesová, seniorky z Denného centra na Kráľovskej ulici v Šali organizujú takéto oslavy k Medzinárodnému dňu detí pravidelne, každý rok.

Je pre nich veľkým potešením, vidieť úsmevy na detských tvárach a spríjemniť si deň malými ratolesťami, ktoré sú plné energie. Práve tú energiu potrebujú aj naše seniorky. Deti sa každoročne na toto podujatie veľmi tešia. Je radosť vidieť ako si tá najmladšia generácia rozumie s tou najstaršou,“ doplnila hovorkyňa.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM