Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianski hádzanári s posilami: Do tímu pribudli brankár Králik aj spojka Jadroň

Niektorí hráči zo športových klubov sa po istom čase vyberú ďalej. Dostanú lepšie ponuky na spoluprácu alebo jednoducho, potrebujú zmeniť vzduch.

Ilustračný obrázok k článku Šalianski hádzanári s posilami: Do tímu pribudli brankár Králik aj spojka Jadroň
7
Galéria
Zdroj: TASR

Do šalianskeho hádzanárského tímu mužov sa pred začatím sezóny 2018/ 2019 dostalo taktiež niekoľko nových posíl. Do HKM Šaľa tak pribudol Andrej Petro, Gabriel Hricišon, Ivan Tymoshchuk aj Stanislav Pliasun. O pár týždňov neskôr v mužskom hádzanárskom klube privítali ďalšiu dvojicu, prišiel Rares – Marian Fodorean a Samuel Mažár.

Brankár a spojky

Prírastkom v šalianskej hádzanej budú zase dvaja noví hráči – brankár Patrik Králik a spojka Ľubomír Jadroň. Martin Klačko z HKM Šaľa informoval, že sa so spomínanými topoľčianskymi hráčmi vedenie klubu dohodlo na spolupráci. „Obaja hráči k nám prichádzajú na hosťovanie do konca sezóny. 22-ročný Králik prešiel v topoľčianskom klube všetkými mládežníckymi kategóriami, od prípravky až po starší dorast. Na súpiske seniorského tímu Topoľčian sa objavil už v relatívne mladom veku  a postupne sa vypracoval na jednu z opôr minuloročného finalistu Extraligy. V minulosti bol stabilnou súčasťou kadetských a juniorských reprezentácií Slovenska,“ objasnil Martin Klačko na klubovej stránke.

Spojkový rad HKM Šaľa zase rozšíri odchovanec bojnickej hádzanej. 25-ročný a 190 cm vysoký Ľubomír Jadroň nastúpil za Topoľčany v tejto sezóne na 15 zápasov. V nich zahviezdil 24 gólmi.

Dve posily

Takisto ako Králik bol jednou z ústredných postáv Topoľčian pri zisku strieborných medailí v minulej sezóne. Vďaka svojim výborným výkonom si vyslúžil aj nomináciu do slovenskej reprezentácie. Obaja hráči už s tímom odcestujú na dva prípravné zápasy do maďarského Mezökövesdu (streda 18:00 a štvrtok o 10:30),“ dodal Martin Klačko.

Odchod brankára

Okrem posilnenia šalianskeho mužského tímu dvoma hráčmi, tím opustil bieloruský brankár Pavel Miskevich. Podľa Martina Klačku sa s ním vedenie klubu HKM Šaľa dohodlo na ukončení spolupráce.

Pozrite si fotografie z prípravného stretnutia slovenskej reprezentácie na ME 2020 s Rumunmi.

Foto:ilustračné

Slovensku sa v príprave podarilo zdolať Rumunov: Postúpili tak na ME 2020, VIDEO
7
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM