Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianske mamy sa veselili: So svojimi drobcami si urobili parádny karneval, FOTO

V šalianskom Materskom centre mamy mamám si dávajú záležať na organizovaní obľúbených podujatí. Aj tento rok sa poriadne vytancovali.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske mamy sa veselili: So svojimi drobcami si urobili parádny karneval, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Zuzana Gállová

Mamy so svojimi ratolesťami vopred vymyslia, akú masku budú predstavovať a potom sa už púšťajú do jej zhotovenia. Po poslednej módnej prehliadke ešte doladia patričný make-up a malé princezné, piráti či batmani sa môžu vybrať na karneval.

Tanec aj valentínky

Fašiangové obdobie patrí zábave. V šalianskom materskom centre sa preto 12. februára 2019 zišli deti aj s rodičmi, aby ich spoločne oslávili. „Tento deň u nás patril všakovakým rozprávkovým postavám. Mohli ste tu stretnúť batmana i batmanku, vílu, morskú pannu, Elzu, Snehulienku či hrôzostrašnú kostru so zombíkmi,“ informovala nás Janka Gregušová z MC Mamy mamám v Šali. Aby zábavy nebolo málo, o duševnú aktivitu sa postarali formou tvorivých dielní.

Kto mal tanca dosť, mohol si vlastnoručne vytvoriť milý darček. Ako doplnila Janka Gregušová, počas karnevalu si deti s rodičmi mohli vyrobiť obláčik s kvapôčkami a kedže je vo štvrtok sv. Valentína, deti si vyrobili aj valentínky.

Čítanie s Katkou

„Karneval nám prišla čítaním kníh spestriť Katka z iniciatívy Ovečka si číta s nami. Po predstavení a obdarovaní všetkých masiek sme sa vyšantili a vytancovali. Ako mi prezradili aj iné mamičky, rovnako ako moje dieťa sa nechcelo odmaľovať a v kostýme by najradšej aj spali. Už teraz sa tešíme na budúcoročný karneval,“ dodala na záver Janka.

Šalianske mamy sa veselili: So svojimi drobcami si urobili parádny karneval, FOT
7
Galéria
Zdroj: Zuzana Gállová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM