Zlatica Gregorová Kultúra Iné športy

Karneval na ľade: Šaliansky zimák sa zaplnil maskami, FOTO

S ročnou prestávkou sa počas uplynulých dní uskutočnilo obľúbené podujatie. Obyvatelia nášho mesta mohli využiť svoju fantáziu a baviť sa.

Ilustračný obrázok k článku Karneval na ľade: Šaliansky zimák sa zaplnil maskami, FOTO
71
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Okrem detí sa do nich obliekli aj ich príbuzní a spoločne sa premávali po ľadovej ploche. Organizátorom bolo Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto v spolupráci so združením Šaľa na ľad a Slniečkom. Sobotné dopoludnie 9. februára 2019 sa zimný štadión pri Váhu v Šali zaplnil veselými maskami. Povel predsedu OZ Šaľa – Tvoje mesto Róberta Andrášiho spustil Karneval na ľade. Moderátorkou podujatia bola vedúca súboru Materinky Alena Demková, k parádnemu šanteniu na ľade prispievali aj disco rytmy.

Každého ocenili

Na začiatku zábavy privítala moderátorka každú masku pri svojom mikrofóne a opýtala sa, čo znázorňuje. Potom už sa začala promenáda na ľade, počas ktorej odborná porota vybrala tie naj karnevalové ošatenia. Počas promenády v časti klziska prebiehali športové súťaže s Jozefom Holotom z HK mládež Šaľa. Spolu s Veronikou Pahokiovou sú hlavnými činovníkmi združenia Šaľa na ľad. „Súťaže pozostávali zo slalomu pomedzi kužele, takisto deti prenášali balóny z jednej strany na druhú, triafali hokejkou puk do brány,“ uviedla Veronika Pahokiová. Najrýchlejší jednotlivci aj družstvá boli odmenení, o cenu však neprišiel žiaden účastník, ušla sa každému.

Aj o rok

Predseda OZ Šaľa – Tvoje mesto Róbert Andráši nášmu portálu prezradil, že sa špeciálne udeľovali aj ceny pre najkrajšie masky. Šalianske Materinky venovali účastníkom svoje cédečká. Karnevalu sa zúčastnilo približne 35 detí, niektoré prišli aj bez masky. Podľa slov Veroniky Pahokiovej plánujú Karneval na ľade zorganizovať aj o rok.

FOTO, Karneval na ľade: Šaliansky zimák sa zaplnil maskami
71
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM