Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianske hádzanárky začali prípravu: Napriek odchodom získali tri juniorky

Leto je čas dovoleniek a regenerácie ale aj rôznych príprav. Tie využívajú najmä športovci, aby na jeseň mohli vhupnúť do kolotoča zápasov.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske hádzanárky začali prípravu: Napriek odchodom získali tri juniorky
Zdroj: Milan Pospiš

Ani šalianske hádzanárky nie sú pozadu. Okrem relaxu už zarezávajú. Ešte v prvej polovici júla odštartovali prípravu na nadchádzajúcu sezónu. Kolesá MOL ligy ženskej hádzanárskej ligy sa roztočia v septembri. Dievčatá aj s trénerom využívajú všetky možnosti na športovanie, ktoré Šaľa ponúka. Tentoraz budú mať sústredenie počas zimných mesiacov, najmä kvôli pracujúcim hráčkam.

Prípravné zápasy

Ako informujú z klubu,začiatkom augusta odohráme tréningové, prípravné zápasy v Rakúsku a na Morave. Od polovice augusta nás čaká nabitý program.  Najprv odohráme stretnutia v Hodoníne so súpermi zvučných mien, 14.8. s družstvom HC Lada Togliatti a 16.8. s BNTU-Bel-Az Minsk.“

DUSLO CUP

Svoju kondíciu a správnu mušku si dievčatá budú môcť preveriť už počas leta v súboji s ďalšími tímami. Počas augusta 17.- 19. 8. 2018 sa totiž v Mestskej športovej hale v Šali bude konať Medzinárodný turnaj DUSLO CUP, v ktorom privítajú šesť celkov z Prešova, Olomouca, Niederősterreich a poľské tímy Jaroslaw a Kielce. Ako klub informuje, po tomto turnaji družstvo Slovan Duslo Šaľa vycestuje do českého Olomouca na turnaj Pohár míru.

V klube sa udiali aj novinky. Niektoré hráčky vymenili šaliansky dres za iný a naopak, tím získal aj posily. Za Šalianky v novej sezóne 2018 / 2019 nenastúpia tieto hráčky: Karin Bujnochová (Achenheim Truchtersheim – Francúszko), Zuzana Haládiková (DHK Olomouc), Lívia Klučková, Jana Mozoľová (ŠŠK SlŠ Prešov), Oleksandra Krebs pôjde pravdepodobne do nemeckej bundesligy.

Tri juniorky

Kvalitná šalianska hráčka Ivana Trochtová, podľa zverejnených klubových informácií, skončila s aktívnou činnosťou a odišla aj mladá Petra Škoricová. Družstvo Šale však omladili tri juniorské reprezentantky: Nina Ušiaková, Tereza Takáčová (Trenčín) a brankárka Soňa Furgaláková (Bytča).

Mladá brankárka

„Brankársky post sme posilnili aj mladou brankárkou Simonou Csákovou, ktorá v minulých ročníkoch chytala za Nitru a Hlohovec. Ivanu Trochtovú na poste pivota vystrieda talentovaná Veronika Gajdošová z Partizánskeho, ktorá v posledných rokoch hrávala v Prešove,“ komentuje klubový web.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM