Zlatica Gregorová Hádzaná

Šalianske hádzanárky so zmenou trénera: Chemičky povedie Ján Packa

V hádzanárskom družstve HK Slovan Duslo Šaľa prichádza k zmenám. Namiesto Michala Lukačína sa postaví rodák z Vlčian.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske hádzanárky so zmenou trénera: Chemičky povedie Ján Packa
26
Galéria
Zdroj: TASR

Životné zmeny sa týkajú nielen osobného ale aj pracovného života. Jedna z nich sa udiala aj šalianskemu trénerovi Michalovi Lukačínovi, ktorý Šalianky viedol štyri roky. Pod jeho taktovkou pokračovali v pozícii obávaných súperiek, i keď v poslednom období ich trochu obchádzalo športové šťastie. To však väčšinou nebýva stále.

Nová ponuka

„Vážime si robotu  trénera Lukačina,  ale Výkonný výbor už dávnejšie uvažoval o potrebnej trénerskej zmene. Trénerovi končila zmluva a svoje zohrali aj posledné nepresvedčivé výsledky a vyradenie družstva  v play off. Tréner Lukačin, na ktorého ešte čaká so  zverenkami séria zápasov o bronz proti Bánovciam nad Bebravou, dostal od Vedenia HK Duslo ponuku pôsobiť v klube naďalej,  ako tréner mládeže,“ uviedol Slovenský zväz hádzanej na svojom webe.

Podľa dostupných informácií sa rodák z Vlčian Ján Packa trénerstva tímu HK Slovan Duslo Šaľa ujme 1. júla 2019. Naše hádzanárky mu nie sú neznáme, zopár ich tvorí reprezentačný káder. Okrem toho, šaliansky tím už v minulosti viedol v sezóne 2000/2001. Nový tréner sám pôsobil ako brankár v československej hádzanej, hrával doma i v zahraničných kluboch. Ako sa Ján Packa vyjadril, zistil, že sedenie na dvoch stoličkách mu nevyhovuje a klubová aktivita mu chýbala.

Dohodli sa

Náš portál zaujímalo, ako situáciu vidí doterajší tréner šalianskych hádzanárok Michal Lukačín. Prezradil nám svoje najbližšie plány i to, že v šalianskej hádzanej s jeho skúsenosťami počítajú i naďalej: „To, že sme ukončili spoluprácu je úplne bežná vec, tak to jednoducho býva. Dostal som však ponuku od klubu a momentálne sa rozhodujem. Ústne sme sa už dohodli. V každom prípade chcem naďalej pôsobiť v šalianskej hádzanej. Konkrétne sa však ešte nebudem vyjadrovať,“ uviedol Michal Lukačín.

Vo fotogalérii uvidíte zábery z minuloročnej prípravy slovenských hádzanárskych reprezentantiek v Šali.

Foto: ilustračné

V Šali už trénujú reprezentantky: Potešia sa podpore domáceho publika, FOTO
26
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM