Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianske gymnázium otvorí ďalšiu triedu: Piataci sa môžu hlásiť do 10. apríla

Jediná škola svojho druhu u nás sa nachádza na Školskej ulici. Poskytuje stredné vzdelanie v rámci štvorročného aj päťročného štúdia.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske gymnázium otvorí ďalšiu triedu: Piataci sa môžu hlásiť do 10. apríla
40
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Najnovšie však chystajú novinku. V budúcom školskom roku by malo pribudnúť aj osemročné gymnázium.

Štvorročné vzdelanie

Pre žiakov 9. ročníka je určené 4-ročné štúdium. Ako uvádzajú zo šalianskeho gymnázia na svojom webe, poskytujú vzdelanie v humanitných, prírodovedných aj výchovných odboroch. Medzi humanitné predmety patrí slovenský jazyk, cudzie jazyky, občianska náuka a dejepis. K prírodovedným patrí matematika, fyzika, biológia aj chémia. Čo sa výchov týka, gymnazisti sa môžu venovať telesnej výchove, umeniu a kultúre, etickej aj náboženskej výchove.

S francúzštinou

V gymnáziu je aj trieda s druhým vyučovacím jazykom francúzskym, ktorá poskytuje päťročné vzdelanie. Je určená žiakom 8. a 9. ročníka základných škôl. Okrem predmetov vo francúzskom jazyku sa vyučuje aj v slovenčine.

Novinka pre piatakov

Podľa najnovších informácií by v budúcom školskom roku 2019/ 2020 mali otvárať triedu osemročného gymnázia. Novinka bude vhodná pre žiakov piateho ročníka základnej školy. Od septembra 2019 by tak žiaci z nášho mesta nemuseli cestovať do okolitých miest, ale pohodlne dôjsť za vzdelaním v mieste ich bydliska.

Do 10. apríla

Šaľania by mohli využiť šancu a podporiť novinku vo vzdelaní, ktorá pozitívne nasmeruje ich ďalšiu budúcnosť. Záujemcovia o podrobné informácie sa môžu obrátiť na riaditeľa Gymnázia Juraja Fándlyho Šaľa Vladimíra Takáča e-mailom: gymnaziumsala@stonline.sk alebo telefonicky: 031/770 34 92 . Prihlášku na štúdium je nutné odovzdať riaditeľovi základnej školy do 10. apríla 2019.

Pozrite si aj priložené fotografie z vlaňajšieho súťaženia Ukáž, čo vieš.

Foto: ilustračné

FOTO. Šalianski študenti ukázali, čo vedia: Konala sa ich obľúbená súťaž
40
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM