Zlatica Gregorová Správy

Šalianske gymnázium môže skvalitniť výučbu: Kraj mu poskytne dotáciu

Školy v našom okrese aj meste sa púšťajú do získavania finančných prostriedkov z rôznych grantov. Vďaka nápadom majú kvalitnejšie podmienky na výučbu.

Ilustračný obrázok k článku Šalianske gymnázium môže skvalitniť výučbu: Kraj mu poskytne dotáciu
Foto: Zlatica Gregorová

Vlani bola zverejnená výzva „Zvýšenie kvality vzdelávania na gymnáziách – čitateľská, matematická, finančná a prírodovedná gramotnosť .“ Poskytovateľom Nenávratného finančného príspevku je Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu Slovenskej republiky. Ako ministerstvo uviedlo v rámci výzvy, jej cieľom je „zvýšenie kvality výchovno-vzdelávacieho procesu s cieľom zlepšiť študijné výsledky žiakov v oblasti matematickej, finančnej, čitateľskej a prírodovednej gramotnosti na gymnáziách.“

Kvalitné vzdelávanie

Podľa ministerstva by sa kvalitnejším vzdelaním malo zabrániť predčasnému skončeniu školskej dochádzky a podporovať prístup ku kvalitnému predškolskému, základnému a stredoškolskému vzdelávaniu formou klasických aj neformálnych spôsobov vzdelávania. Výzva je súčasťou Operačného programu Ľudské zdroje s možnosťou získať finančné prostriedky zo zdrojov Európskej únie s max. výškou 20 000 000 eur.

Aj v Gymnáziu Juraja Fándlyho v Šali sa zapojili do tejto výzvy. Okrem nášho gymnázia sa o dotáciu snažia aj ďalšie školy v Nitrianskom kraji. A práve krajskí poslanci, na rokovaní Zastupiteľstva Nitrianskeho samosprávneho kraja vo februári 2019, schvaľovali návrhy na spolufinancovanie týchto projektov.

Schválená žiadosť

Podľa záznamov z rokovania, šalianskemu gymnáziu poslanci schválili predloženie Žiadosti o NFP za účelom realizácie projektu, zabezpečenie jeho realizácie a zabezpečenie finančných prostriedkov na spolufinancovanie oprávnených výdavkov projektu z rozpočtu NSK vo výške 9 250 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM