Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianska ZUŠ oslávi 65. výročie: Súčasťou bude aj krst knihy

Nie každá škola sa dožíva dôchodkového veku. Naša "zrelá dáma" je ešte vždy plná elánu a mladíckeho ducha.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska ZUŠ oslávi 65. výročie: Súčasťou bude aj krst knihy
Foto: Zlatica Gregorová

V priebehu roka sa jej žiaci trpezlivo učia, aby boli fajnšmekrami vo svojom odbore. Škola ponúka na výber hudobný, tanečný, výtvarný a literárno – dramatický odbor.

Vzorne reprezentujú

Záujemcovia sa tu môžu zdokonaľovať v umeleckých smeroch a aj reprezentovať svoje mesto na rôznych výstavách, súťažiach. Napríklad vlani zorganizovali veľké podujatie ZUŠ – ka v uliciach mesta. Priamo vonku ste mohli uvidieť pestré aktivity, ktoré si pedagógovia i žiaci pre divákov pripravili. Každý odbor predviedol to najlepšie, čo vedel.

65. výročie ZUŠ aj krst knihy

Už onedlho bude mať škola svoj veľký deň. Už 19. marca 2018 Základná umelecká škola v Šali oslávi svoje 65. výročie. Pri tejto príležitosti sa bude konať slávnostný koncert ako aj výstava pedagógov a bývalých žiakov. Ak o 18.00 hod. zavítate do divadelnej sály v Mestskom kultúrnom stredisku v Šali, budete svedkami krstu. Do života svoje dielo Vibrácie neba slávnostne uvedie učiteľka ZUŠ v Šali a zároveň aj poetička Danka Janebová. Knižka básní s ilustráciami Natálie Chabadovej vás zaujme sviežim ružovým obalom a básňami, čo pohladia dušu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM