Zlatica Gregorová Samospráva

Šalianska radnica hodnotí ponuky: Nová firma bude mať pod palcom čistenie mesta

V meste aj ostatných dedinách nášho okresu je prioritou ich vzhľad a najmä poriadok. I vďaka upratovaniu sa dá predchádzať väčším pohromám.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska radnica hodnotí ponuky: Nová firma bude mať pod palcom čistenie mesta
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

To sa môže stať napríklad aj vďaka upchatým vpustiam, čo môže prispieť k problémom s kanalizáciou. Alebo aj pre množstvo odpadu, ktorým ľudia znečisťujú životné prostredie a ten je lahôdkou pre rôzne hlodavce. Aby bolo v mestách i dedinách všetko tip – top, samosprávy dôkladne vyberajú vhodných dodávateľov spomínaných prác.

Zastávky aj artézky

V Šali sa vlani o poriadok a čistotu starala jedna firma. Tej skončilo ročné zmluvné obdobie a tak v radnici opäť vypísali verejnú súťaž. O získanie zákazky Čistenie autobusových zastávok, uličných vpustí, nádrží artézskych studní, zber a vývoz odpadu z malých smetných nádob a čistenie obrubníkov a krajníc MK sa mohli pokúsiť firmy, ktoré vypracovali dobré ponuky. Z nich si v radnici v týchto dňoch vyberú tu naj. Mesto práce zafinancuje z vlastného rozpočtu, pričom celková hodnota zákazky je 66-tisíc eur bez DPH.

Opäť to bude jednoročný kontrakt a podľa informácií Mesta Šaľa, pôjde o zákazku s „čistením 28 kusov autobusových zastávok, ako aj priľahlých plôch o priemernej výmere 200 m² vrátane naloženia a odvozu vzniknutého odpadu na miesto určené verejným obstarávateľom vo vzdialenosti do 30 km – cyklus čistenia je 1× týždenne.“ Ďalej bude mať víťazná firma pod palcom 7 ks nádrží artézskych studní a približne 1440 kusov uličných vpustí s plánovaným čistením raz ročne.

Veľa práce

Okrem toho bude mať firma na programe aj starostlivosť o poriadok na verejných priestranstvách, kam patrí amfiteáter, parkoviská aj chodníky na pešej zóne. Do čistenia je zahrnutý aj večiansky Pribinov park, miesto častých kultúrnych podujatí.

“Celková dĺžka čistených obrubníkov predstavuje 120 km. Súčasťou čistenia obrubníkov a krajníc MK je chemický postrek buriny, mechanické uvoľnenie, naloženie a odvoz vzniknutého odpadu na miesto určené verejným obstarávateľom vo vzdialenosti do 30 km – cyklus čistenia je 3× ročne,“ informuje šalianska radnica.

Kto zvíťazí?

Taktiež tu patria aj vývozy odpadu z malých smetných košov, ktorých je približne 255 kusov. Onedlho sa záujemcovia dozvedia, kto z nich bude mať čistiace práce v náplni práce počas najbližších 12 mesiacov.

Pozrite si naše fotografie z minuloročného Generálneho upratovania v Šali.

Foto: ilustračné

V uliciach Šale sa aktívne pracuje: Začalo sa generálne upratovanie, FOTO
16
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM