Zlatica Gregorová Kultúra

Šalianska knižnica plná prekvapení: Odpustenie poplatkov aj „Prečítané leto“

Blížiaci sa jarmok prinesie aj zaujímavé sprievodné podujatia. V kultúrnom stánku na záujemcov bude čakať hneď niekoľko aktivít.

Ilustračný obrázok k článku Šalianska knižnica plná prekvapení: Odpustenie poplatkov aj „Prečítané leto“
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Počas azda najväčšieho sviatku Šaľanov sa bude konať tradične aj Deň otvorených dverí v knižnici. Počas júnových dní dvoch dní môžete priniesť knižky, čo vám doma ležia ladom do tejto inštitúcie.

Odpustia členské

V čase od 21. a 22. júna 2019 môžete využiť aj to, čo by vám počas roka len tak ľahko neprešlo. „Ako každý rok, aj tento máme prichystané pre nových členov odpustenie členského poplatku, rôzne aktivity pre deti a samozrejme burzu kníh,“ priblížila riaditeľka šalianskej knižnice Adriana Gerová.

Tvorivosť s burzou

Ako nám ďalej riaditeľka prezradila, v piatok 21.júna 2019 od 14.00 hod. budú na najmenších čakať tvorivé dielne s kolegyňami z mládežníckeho oddelenia. Katarína Szikorová bližšie predstaví svoj projekt na podporu čítania Ovečka si číta s nami. Okrem toho so sebou prinesie knižky, ktoré rodičia svojim ratolestiam môžu v prípade záujmu aj kúpiť. Knižničiarky nezabudli ani na ďalšiu obľúbenú aktivitu šalianskych knihomoľov. V čase otváracích hodín bude k dispozícii aj burza kníh. Počas nej si záujemcovia budú môcť vybrať, po čom ich srdce piští. A prekvapeniam nie je koniec.

Prečítané leto

Podporiť lásku ku knihám chce knižnica aj účasťou v projekte Prečítané leto. „Každý z prázdninových týždňov bude špeciálne zameraný na témy a tipy na knihy, ktoré by deti aj mládež mohli zaujať. Následne namaľujú obrázok o knižke, ktorá sa im páčila a svoj výtvor prinesú do knižnice alebo do CVČ. Kresliť budú môcť aj v knižnici v tvorivom kútiku. Na začiatku školského roka vyberieme a oceníme tie najpútavejšie práce,“ vysvetlila Adriana Gerová.

Tematické týždne

Prvý týždeň bude venovaný prírode, druhý detektívke. Počas tretieho týždňa by čitatelia mali siahnuť po huncútskej knihe. Štvrtý týždeň bude o priateľstve a piaty zase venovaný rodine. Počas šiesteho týždňa by bolo dobré vybrať si knihy o zvedavosti, neskôr o odvahe a prázdninové čítanie ukončia knihy o zvieratách.

Priloženou fotogalériou si pripomeňte nedávne Večianske hody.

Foto: ilustračné

Večianske slávnosti sú minulosťou: Atmosféru spestrilo divadlo, hudba, atrakcie
34
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM