Zlatica Gregorová Kultúra

Knižnica v Močenku získala dotáciu: Vábi na novinky pre deti aj dospelých

Hovorí sa, že kniha je priateľom človeka. Poučí aj rozveselí a najmä nás odpúta od bežných starostí či väčších problémov.

Ilustračný obrázok k článku Knižnica v Močenku získala dotáciu: Vábi na novinky pre deti aj dospelých
5
Galéria

Po prečítaní pár listov má človek hneď čistú hlavu a nezaoberá sa malichernosťami. Takú veľkú moc má kniha.

Odmalička

Už aj tí najmenší sa s radosťou púšťajú do spoznávania prvých písmeniek a neskôr aj do textov v šlabikári. Mládež aj dospelí majú svojich obľúbených autorov a žáner, na ktorý nedajú dopustiť. Niekto sa rád ponorí do romantiky, iný dá prednosť krimi a ďalších zase zaujíma náučná literatúra. V knižnici si každý nájde niečo pre seba.Tieto objekty verných čitateľov ponúkajú dnes už rôzne možnosti.

Cez počítač

Kniha sa dá vypožičať osobne a pozrieť si najnovšie novinky alebo dostupnosť môžete v súčasnosti už aj elektronicky. Knižnice sa modernizujú a stávajú príjemným miestom na strávenie voľného času. Ich pracovníčky organizujú rôzne aktivity a využívajú možnosti, ako svoju činnosť skvalitňovať.

Aj v Knižnici Močenok ešte vlani vypracovali projekt, na ktorý mohli žiadať financie. Ten udeľoval Fond na podporu umenia na akvizíciu knižníc. Ich požiadavka bola úspešná a tak pre projekt ,,Kniha v našich rukách“ bola poskytnutá dotácia vo výške 1200 eur. Ako informujú pracovníčky knižnice na obecnom webe, „vďaka finančným prostriedkom z Fondu na podporu umenia a prispením obce sme na konci roka 2018 a začiatkom roka 2019 rozšírili náš knižný fond  o 189 kníh. Pribudli rozprávkové knihy, leporelá, fantasy, dobrodružné, historické, ľúbostné romány, detektívne príbehy i odborná literatúra.“

Nájdite si

To, aké knižné novinky tu pribudli, ľahko zistíte medzi obecnými oznamami na výveskách alebo aj na knižničnej nástenke. Tešiť sa môžu deti, mládež, dospelí aj seniori, pre ktorých sú nové knihy k dispozícii. Knižnica Močenok bude otvorená od pondelka 25. februára 2019 v každý pracovný deň od 10.00 do 18.00 hod.

Vo fotogalérii si môžete pozrieť zábery z ocenenej knihy Šaľa 2017.

Foto: ilustračné

Knižná novinka je na svete: Šaľania prispeli svojimi fotkami
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM