Zlatica Gregorová Kultúra

Šaľafest sa vydaril: Navštívilo ho skoro šesťsto ľudí, FOTO

Hlavným mottom festivalu bola podpora bývalého hasiča Daniela Vyslúžila. Finančným výťažkom mu prilepšili na ďalšie ozdravovacie procedúry.

Ilustračný obrázok k článku Šaľafest sa vydaril: Navštívilo ho skoro šesťsto ľudí, FOTO
22
Galéria
Zdroj: OZ Šaľa - Tvoje mesto

Občianske združenie Šaľa – Tvoje mesto a Pohybová škola PAD v spolupráci s Mestom Šaľa usporiadali benefičné podujatie Šaľafest 2018.

Daniel, obeť útoku

Pred rokmi sa bývalý hasič Daniel Vyslúžil stal obeťou brutálneho útoku. Odvtedy, čo sa v roku 2013 zabával v šalianskom bare s priateľmi, sa mu život poriadne zmenil. Dolámaný a zničený sa dlho dostával z kómy a postupne zotavoval. Zdravotne na tom ešte nie je úplne fit, ale spolu s rodinou robí, čo môže, aby sa opäť mohol tešiť zo života.

Dlhodobá pomoc

Dlhodobá liečba však stojí nemálo peňazí a tak sa opäť Šaľania rozhodli, že mu pomôžu. Členovia OZ Šaľa – Tvoje mesto tak urobili už po niekoľkýkrát. Pomáhajú osobne, aj prostredníctvom hudobných koncertov, či výťažkom z plesu aj bývalí kolegovia šalianskeho hasiča.

Premiéra benefičného podujatia dopadla podľa organizátorov úspešne. K pozvaným hudobným hosťom na podujatí, ktoré sa konalo 26. mája 2018 na šalianskom futbalovom ihrisku, patril aj Martin Konrád s manželkou. Spoločne zaspievali návštevníkom. Najmenším ulahodili Veršík a Riekanka a taktiež množstvo atrakcií ako skákacie hrady, aj šmykľavky. Kto mal šťastie, stretol aj rozprávkové postavičky a mohol sa s nimi aj odfotiť. Organizátori mysleli aj na prázdne žalúdky a to súťažným varením gulášu, ktorý si neskôr návštevníci mohli vychutnať. Odborným porotcom bol Viliam Habo, známy z televíznej kulinárskej relácie.

Víťazný guláš

„Počas 1. ročníka Šaľafestu 2018 sa podarilo vyzbierať 1 827 eur pre Daniela Vyslúžila. Prišlo 580 návštevníkov. Súťaže vo Varení Gulášu sa zúčastnilo 8 tímov. Vyhral tím Červeného kríža. Budúci rok bude Šaľafest pre ďalšieho, kto potrebuje zdravotnú alebo sociálnu pomoc,“ vyhlásil organizátor Róbert Andráši.

Ak viete o niekom, komu by mohol patriť budúci ročník podujatia, môžete posielať návrhy na e – mail andrasi@sala.sk.

Šaľafest sa vydaril: Navštívilo ho skoro šesťsto ľudí, FOTO
22
Galéria
Zdroj: OZ Šaľa - Tvoje mesto
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM