Zlatica Gregorová Kultúra

Koncom mája sa tešte na Šaľafest: Finančný výťažok pôjde Danielovi Vyslúžilovi

Súčasťou koncertu bude súťaž vo varení guláša i niekoľko remeselných dielní. Návštevníci sa zabavia aj niečo vytvoria.

Ilustračný obrázok k článku Koncom mája sa tešte na Šaľafest: Finančný výťažok pôjde Danielovi Vyslúžilovi
Zdroj: Mesto Šaľa

Hudobno – kultúrne podujatie sa uskutoční 26. mája v areáli futbalového štadióna v Šali. Predstavia sa na ňom hudobné skupiny Rebelsky a Pengagi, Matej Konrád, ale aj divadelný súbor Materinky. Financie, ktoré sa podaria vďaka návštevníkom vyzbierať, pomôžu ťažko skúšanému bývalému hasičovi Danielovi Vyslúžilovi.

Pomôžu aj ďalším

„Výťažok z každého ďalšieho ročníka festivalu bude venovaný obyvateľovi nášho okresu, ktorý bude potrebovať pomoc rovnako ako Vyslúžil,“ povedal jeden z organizátorov festivalu Róbert Andráši.

      

Útok na nevinného

Bývalému hasičovi Danielovi Vys­lúžilovi sa zmenil život v polovici augusta 2013. Spolu so svojimi priateľmi sa zabával v jednom zo šalianskych barov, keď vošiel do podniku opitý muž, ktorý sa správal agresívne. Zaútočil na vtedy 33-ročného Daniela a udrel ho do hlavy. Po útoku mladíka, ktorý ovládal bojové umenia, skončil Daniel Vyslúžil v kó­me. Lekári mu dávali minimálne šance na prežitie.

Momentálne už dokáže chodiť a je rozumieť, čo hovorí. Má nové zuby, takže už vie jesť bežné, nielen kašovité jedlo. Potrebuje našu pomoc, lebo liečenia či zdravotné procedúry sú finančne nákladné,“ povedal Andráši.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM