Zlatica Gregorová Samospráva

Rokovania o plavárni v plnom prúde: Radnica hľadá zdroje na opravu strechy

Začiatok roka pridal riaditeľovi Patrikovi Ščasnému zopár vrások na čele. Vodný stánok musia zreparovať.

Ilustračný obrázok k článku Rokovania o plavárni v plnom prúde: Radnica hľadá zdroje na opravu strechy
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Plaváreň v Šali postupne získava nový šmrnc. Okrem vynovených bazénov aj šatní, ponúkajú aktivity pre malých aj veľkých návštevníkov. Môžete tu vyskúšať rôzne druhy vodných športov – plávanie, freediving, plutvové plávanie, kajaky, synchronizované plávanie a dokonca aj potápanie. Zaplávať si tam chodia obyvatelia mesta aj blízkych dedín či návštevníci z niekoľko kilometrov vzdialených lokalít. Lákajú ich dobré podmienky na športové vyžitie ako aj kvalitná výbava.

Nájdu spoločnú reč

Do šalianskeho športoviska často zavítajú reprezentanti na tréning či absolvujú prípravu na podujatie. Konajú sa tam sústredenia rôznych tímov. Keďže Šaľa je jedným z mála miest s výnimočnými podmienkami na vodné športovanie, zachovať budúcnosť plavárne by malo byť samozrejmé. Aktuálne sú však potrebné financie, ktoré by pomohli dať strechu do prijateľného stavu. Ako sa nedávno pre náš portál vyjadril riaditeľ plavárne Patrik Ščasný, verí, že spolu s Mestom Šaľa a chemickou spoločnosťou nájdu spoločnú reč a jej existencia nebude ohrozená.

Nedávno sa o aktuálnu situáciu zaujímali aj poslanci na Mestskom zastupiteľstve. Primátor Šale Jozef Belický informoval, že vo veci aktívne rokujú. „Stretli sme sa s pánom riaditeľom Dusla Šaľa, kde sme sa dohodli na stretnutí, ktoré by sme mohli zorganizovať s predsedom Olympijského výboru, pánom Siekelom. Na toto stretnutie sa ešte čaká. Okrem toho, samozrejme prebiehajú rokovania,“ priblížil primátor Jozef Belický.

Hľadajú model

Podľa ďalších slov primátora Mesta Šaľa, radnica poslala žiadosti aj na Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR so žiadosťou o riešenie tejto situácie. Odtiaľ prišla odpoveď, že vo veci by mal konať štátny tajomník ministerstva školstva Jozef Gönci, ktorý sa má radnici ozvať. „Hľadá sa model, aby východiskové podmienky boli iné, to znamená, žeby sa stanovila iná cena pre kúpu, alebo, aby sa našli peniaze z iných zdrojov ako sú zdroje mesta,“ uviedol Jozef Belický.

Skúška lana

Radnica už dostala ponuky na demontáž lana a jeho preskúšanie. Podľa primátora sa možno ukáže, že lano nie je v takom zlom stave, ako sa predpokladalo. Ohľadom zachovania plavárne sa teda naplno rokuje a mesto, i keď nie je vlastníkom plavárne, mieni dať urobiť skúšku lana. Ako povedal Jozef Belický, i takto chcú dokázať, že im v meste osud plavárne nie je ľahostajný a za jej existenciu budú naďalej bojovať.

Pozrite si v galérii fotografie z účinkovania šalianskych plavcov na Svetovom pohári v tomto roku.

Foto: ilustračné

Plavci zo Šale bodovali na Svetovom pohári: Pokorili aj viaceré rekordy!
5
Galéria
Zdroj: Hurrican Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM