Zlatica Gregorová Rôzne

Radnica vypočula občanov, ihrisko posunula: Práce na 8. mája finišujú, FOTO

Deťom aj dospelým sa v týchto dňoch plnia sny. S výstavbou ihrísk v našom meste sa doslova roztrhlo vrece.

Ilustračný obrázok k článku Radnica vypočula občanov, ihrisko posunula: Práce na 8. mája finišujú, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Na Cintorínskej aj Slnečnej vo Veči sa vo veľkom pracuje. Na ul. 8. mája v Šali výstavba vrcholí.

Dve firmy

Prvý projekt je súčasťou Európ­skeho fondu regionálneho rozvoja- Integrovaný regionálny operačný program–Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie. Spoločne sa na ňom podieľa kysucká aj bratislavská firma. Plány naberajú reálne kontúry a onedlho už v spomínaných miestach budú veselo relaxovať malí aj veľkí obyvatelia mestskej časti Veča.

Námietky občanov

Ľady sa hýbu aj v Šali. Vedľa budovy materskej školy na ul. 8. mája vyrastá parádne ihrisko. Radnica vyšla v ústrety občanom a nevyužitú plochu chcela oživiť. I tak sa však našlo pár obyvateľov, ktorým žiadali posunúť ho o niečo ďalej. Prekážala im blízkosť hracej plochy k ich bytovkám. Kompetentní pracovníci mesta vyhoveli, čím sa však budovanie zdržalo. Práce sa už rozbehli a finiš je na dohľad.

Vládna podpora

Nové multifunkčné ihrisko nahradilo starú, popraskanú betónovú plochu. Multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom, s mantinelmi a osvetlením podporil aj Úrad vlády SR sumou 37-tisíc eur. Je súčasťou programu Podpora rozvoja športu na rok 2018,“ objasnila hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Bezpečné miesto

Výstavba je vyčíslená na 55 529,25 eur bez DPH. Plocha s rozmermi 33 × 18 m je vytvorená umelým trávnikom a obložená bezpečnostnými mantinelmi. V týchto dňoch už možno vidieť takmer dokončené dielo, ktoré bude onedlho naplno využiteľné.

Radnica vypočula občanov a ihrisko posunula: Práce na 8. mája finišujú, FOTO
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM