Zlatica Gregorová Rôzne

Milovníci športu sa môžu tešiť: V Šali rastú súbežne dve ihriská, FOTO

S jarným počasím a výberom vhodných zhotoviteľov sa v meste mohlo začať s prípravami na výstavbu zanedbaných plôch. Už to aj fičí.

Ilustračný obrázok k článku Milovníci športu sa môžu tešiť: V Šali rastú súbežne dve ihriská, FOTO
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Časti sídlisk donedávna nik nevyužíval a keďže sa obe nachádzajú v blízkosti bytoviek, v radnici si s nimi hravo poradili.

Večiansky vnútroblok

Projekt „Revitalizácia verejných medziblokových priestorov sídliska Veča v meste Šaľa“ má dvoch zhotoviteľov – kysucká aj bratislavská firma. Počas stavebných prác kompetentní počítajú s viacerými fázami, ktoré bude nutné urobiť. Začať chceli opravami zničených chodníkov vo vnútri Cintorínskej aj Slnečnej ulice. Následne budú umiestnené aj lavičky a komplex bude doplnený vhodným osvetlením. Potom už dôjde k osádzaniu herných prvkov, ktoré budú tvoriť jadro nového ihriska. Neskôr pribudnú aj súčasti na fitness.

Po rozmiestnení všetkých prvkov, bude plocha doplnená zeleňou a trávnikom. Projekt je súčasťou Európskeho fondu regionálneho rozvoja v rámci Integrovaného regionálneho operačného programu – Zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie. O väčšinu prác sa postará firma z Kysuckého Nového mesta. Verejnú zeleň bude mať na pleciach bratislavská spoločnosť.

Ihrisko na ul. 8. mája

V týchto dňoch sa už na večianskom vnútrobloku naplno pracuje. Aj v Šali sa z jednej popraskanej plochy stáva relaxačná zóna. „Multifunkčné ihrisko s umelým trávnikom, s mantinelmi a osvetlením začali budovať pred niekoľkými dňami. Výstavbu ihriska podporil aj Úrad vlády SR sumou 37-tisíc eur,“ uviedla hovorkyňa Mesta Šaľa Erika Kollerová.

Milovníci športu sa môžu tešiť: V Šali rastú súbežne dve ihriská, FOTO
11
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM