Zlatica Gregorová Rôzne

Prvý júnový víkend je tu: Naplánujte si parádny Deň detí

Rok sa onedlho dostane do svojej polovice. Prichádza mesiac, ktorý hneď na začiatku poteší predovšetkým najmenších.

Ilustračný obrázok k článku Prvý júnový víkend je tu: Naplánujte si parádny Deň detí
Foto: Zlatica Gregorová

Medzinárodný deň detí je spojený s veľkými oslavami, na ktoré sa nachystali aj tri samosprávy v našom okrese. Preštudujte si naše redakčné tipy a vyrazte za parádnou zábavou.

KULTÚRA

1. jún 2019, 13.00 hod., Trnovec nad Váhom

MEDZINÁRODNÝ DEŇ DETÍ

V susednej dedine sa počas najbližšieho víkendu chystá veľká oslava. Obec Trnovec nad Váhom pre deti pripravila atraktívny program, ktorý je zložený z viacerých prekvapení. Nádvorie Miestneho kultúrneho strediska sa premení na rôzne súťažné stanovištia. Darčekom budú aj miestni hasiči, policajti a kynológovia, ktorí predvedú svoje umenie..

2. jún 2019, 16.00 hod., Močenok

PIRÁTSKA PLAVBA ŠIKOVNOSTI

Pri príležitosti osláv Medzinárodného dňa detí si Kultúrne stredisko v Močenku a miestne Komunitné centrum pripravili atraktívne podujatie pre malých obyvateľov dediny. V parku a areáli kultúrneho strediska budú nachystané zaujímavé súťaže, v ktorých pôjde o zdolanie rôznych úloh. Odmenou bude kopec zábavy a taktiež aj Pirátsky diplom. Účastníkov podujatia poteší aj pirát Čierna brada.

ŠPORT

1. jún 2019, 14.00 hod. Amfiteáter Šaľa

VESELÁ OLYMPIÁDA

Pracovníci Mes­tského kultúrneho strediska a Mesta Šaľa za finančnej podpory Nitri­anskeho samosprávneho kraja usporiadajú podujatie pre deti. Sobotné popoludnie budú môcť využiť na splnenie rôznych zábavných úloh, ktoré na ne budú čakať. Okrem toho budú pripravené ukážky športových klubov a nebude chýbať ani maľovanie na tvár, bublinková diskotéka a mnoho iných zaujímavostí.

FUTBAL

Okrem detských akcií sú na programe aj futbalové stretnutia tímu FK Slovan Duslo Šaľa aj družstva z Trnovca nad Váhom. Nezabudnite ich ísť povzbudiť.

1. jún 2019, 17.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz    III. liga MŽ U13 JV ZsFZ 

FK Slovan Duslo Šaľa B – MŠK – Thermál Veľký Meder

1. jún 2019, 15.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

 III. liga SŽ U15 JV 

FK Slovan Duslo Šaľa B – MŠK – Thermál Veľký Meder

1. jún 2019, 12.30 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

 Západoslovenský futbalový zväz 

 III. liga MD U17   FK Slovan Duslo Šaľa – FK Slovan Levice

1. jún 2019, 10.00 hod., FK Slovan Duslo Šaľa

Západoslovenský futbalový zväz 

III. liga SD 

FK Slovan Duslo Šaľa – FK Slovan Levice

1.júna 2019 o 17.00 hod. Trnovec nad Váhom

Futbalový klub Dynamo Trnovec nad Váhom pozýva priaznivcov futbalu na majstrovský futbalový zápas 28. kola.

VII. ligy mužov SA-GA  Trnovec nad Váhom – Dolné Saliby „B“

KINOTIPY KINA ŠAĽA

1. jún 2019, 20.00 hod.

MAMA (Ma)

Keď ste teeneger a cudzí človek vám ponúkne, že môžete usporiadať párty v suteréne jeho domu, mali by ste sa mať na pozore. Nič totiž nie je zadarmo, ako dokazuje oscarová Octavia Spencer v temnom thrilleri Mama.

1. jún 2019, 17.30 hod.

Bleskový Manu (Manou – flieg‘ flink!)

Mávni krídlami a nechaj sa niesť. Réžia: Christian Haas, Andrea Block  •  Scenár: Andrea Block, Axel Melzener

Malý Manu je výborný letec a teší sa na skúšku z lietania, ktorú musí podstúpiť každá čajka, aby sa mohla s celým kŕdľom bezpečne vydať na zimu do južných krajín. Nešťastnou náhodou ale skončí ako zmoknutá sliepka v mori a musí si vypočuť posmešky od mladších čajok a výčitky od tých dospelých. Na morskú čajku je totiž nezvyčajne malý a nie je sa čo čudovať. V skutočnosti je Manu dážďovník, medzi čajky sa ako mláďa tak nejako omylom priplietol, získal si srdcia jedného páru a už s nimi zostal. Teraz sa však dozvedel pravdu, objavil iné dážďovníky, dokonca jednu slečnu a odchádza s nimi z domovského hniezda za dobrodružstvom.

1. jún 2019, 20.00 hod.

Godzilla II: Kráľ monštier (Godzilla: King of the Monsters)

Predpotopné druhy, opäť ožijú… Réžia: Michael Dougherty  •  Scenár: Max Borenstein, Michael Dougherty, Zach Shields  • Kamera: Lawrence Sher  •  Hudba: Bear McCreary  •  Hrajú: Millie Bobby Brown, Vera Farmiga, Sally Hawkins, Bradley Whitford, Kyle Chandler, Charles Dance, Ziyi Zhang, O'Shea Jackson Jr., Ken Watanabe, Thomas Middleditch, Anthony Ramos, Aisha Hinds, Jonathan Howard

Po celosvetovom úspechu filmov Godzilla a Kong: Ostrov lebiek uvidíme v kinách ďalšiu kapitolu z filmového monstrsveta: Godzilla II Kráľ monštier. Vo výpravnom akčnom dobrodružstve sa Godzilla stretne s jednými z najznámejších monštier v histórii popkultúry. Nový film sleduje osudy kryptozoologickej agentúry Monarch, ktorej členovia si zmerajú sily s armádou obrovských monštier, vrátane impozantnej Godzilly. Tá sa stretne s gigantickou rádioaktívnou morou Mothrou, Kaiju Rodan a aj svojim najväčším nepriateľom, trojhlavým Kingom Ghidorahem.

1. jún 2019, 17.30 hod.

Aladin (Aladdin)

Živá a akčná adaptácia animovanej klasiky je vzrušujúcim príbehom o šarmantnom pouličnom zlodejíčkovi Aladinovi, odvážnej a cieľavedomej princeznej Jasmíne a džinovi, ktorý môže byť kľúčom k ich budúcnosti.

Vstupné: 5€

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM