Zlatica Gregorová Rôzne

Primátorská kvapka krvi v Šali bola úspešná: Územný spolok má vyše 9000 darcov

Poliklinika sa premenila na miesto ľudí so srdcom na dlani. Pri príležitosti Svetového dňa darcov krvi sa akcia konala aj v našom meste.

Ilustračný obrázok k článku Primátorská kvapka krvi v Šali bola úspešná: Územný spolok má vyše 9000 darcov
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa

Pracovníci Slovenského červeného kríža sa rozložili v priestoroch nášho zdravotníckeho zariadenia, aby privítali darcov vzácnej tekutiny. Tej nikde nie je dosť, pretože ju denne mnoho ľudí potrebuje.

Primátorská kvapka krvi

Primátorská kvapka krvi je akciou, do ktorej sa okrem samotného Jozefa Belického zapájajú aj ďalší pracovníci úradu či verejných inštitúcií aj široká verejnosť. Konala sa 7. júna 2019 a pridať sa mohol ktokoľvek s dobrým zdravotným stavom. Ako uviedol šaliansky primátor, vlani krv daroval, tentoraz ju kvôli zdravotnému stavu nemohol poskytnúť.

Podpora mesta

"Som nadšený, koľko je tu ľudí. Krv sa nedá ničím nahradiť. Všetci tí, ktorí prídu a darujú krv bezplatne a nezištne, to je hrdinstvo každého človeka. Mesto podporuje takúto vec, formou Primátorskej kvapky krvi. Keďže nemôžem tento rok darovať krv, tak som prišiel aspoň pozdraviť darcov,“ doplnil primátor Šale.

Podľa hovorkyne mesta Šaľa Dajany Hanesovej sa do polikliniky dostavilo mnoho Šaľanov, z ktorých väčšina prišla cestou do práce.

9262 darcov

,,Primátorskú kvapku krvi robíme už 10 rokov. Máme aj prvodarcov, tak sa z toho teším,“ uviedla predsedníčka Územného spolku Slovenského Červeného kríža v Šali Veronika Kružlicová. Ako predsedníčka SČK dodala, Územný spolok v Šali má už 9262 darcov a ich počet by sa mohol zvyšovať.

Primátorská kvapka krvi v Šali: Územný spolok s 9262 darcami, FOTO
7
Galéria
Zdroj: Mesto Šaľa
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM