Zlatica Gregorová Rôzne

Primátorská kvapka krvi v Šali: Využite príležitosť a pripojte sa k darcom aj vy

Krv je pre život človeka zásadnou tekutinou. Koluje v žilách každého z nás a je veľmi vzácna.

Ilustračný obrázok k článku Primátorská kvapka krvi v Šali: Využite príležitosť a pripojte sa k darcom aj vy
Zdroj: TASR

Pri rôznych operáciách či kritických situáciách, ktoré sa stávajú, dochádza ku stratám tejto tekutiny. Človek ju potrebuje doplniť a to čím skôr.

Svetový deň

Aj preto sa členovia Slovenského červeného kríža usilujú o to, aby v našej krajine bol vždy dostatok darcov. Organizujú rôzne akcie, ktorými upozorňujú na pomoc druhým ľuďom darovaním krvi. Každý zdravý človek môže darovať krv v priestoroch stanice SČK alebo môže využiť príležitosť zapojiť sa do špeciálnych aktivít. Každoročne sa 14. júna oslavuje Svetový deň darcov krvi. Aj v Šali je možné zapojiť sa do darcovstva a to už o pár dní.

Primátorská kvapka krvi

Už tento piatok 7. júna 2019 sa v šalianskej poliklinike uskutoční Primátorská kvapka krvi. Darovať krv tu môžete od siedmej do desiatej hodiny. V skorých ranných hodinách sa na miesto dostaví i primátor Šale Jozef Belický,“ priblížila hovorkyňa Mesta Šaľa Dajana Hanesová.

Záchrana života

Darovať môže zdravý jedinec od 18 do 60 rokov. Vhodný adept na poskytnutie životodarnej tekutiny by nemal byť dlhodobým užívateľom liekov a neprekonal v poslednej dobe infekčné ochorenia ani žiadne rizikové ochorenia. Každý záujemca, ktorý chce darovať krv, má teda jedinečnú šancu poskytnúť ju priamo v našom meste. Na to, aby ste zachránili ľudské životy, vám postačí ukrojiť si pár minút zo svojho času.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM