Zlatica Gregorová Rôzne

PREHĽAD decembrových topiek: V Šali a okolí vypuknú podujatia, ktoré nemôžete prepásť

S príchodom Vianoc sa čoraz viac vyberáme do ulíc. Vychutnať si môžete si pravú zimnú atmosféru aj pestrú paletu kultúrnych či športových podujatí.

Ilustračný obrázok k článku PREHĽAD decembrových topiek: V Šali a okolí vypuknú podujatia, ktoré nemôžete prepásť
Foto: Zlatica Gregorová

Tu je naše redakčná ponuka, ktorú sa oplatí poriadne preštudovať.

11.- 22. december 2018, Šaľa

VIANOČNÉ TRHY

Mesto Šaľa a Mestské kultúrne stredisko organizujú viacdňové podujatie, ktorým spestria príchod Vianoc aj s kultúrnym programom. Ten sa začne 15. decembra od 15.00 hod. Alicou v krajine Vianoc. Počas týchto dní sa predstavia domáci speváci aj hudobníci z folklórnych súborov, materských aj základných škôl aj tanečníci z TK Jumping. Šaľanov navštívi aj Vianočný anjel.

13. december 2018, 19.00 hod. Zimný štadión Šaľa

WINTER CLASSIC

Doprajte si parádny športový zážitok. Hokejový tím zo Šale sa stretne v historicky prvom exhibičnom zápase s družstvom HK Nitra. Priaznivci ľadového hokeja tak už o niekoľko dní budú mať svoj sviatok a to priamo v našom meste. Nenechajte si to ujsť!

13. december (štvrtok) 17.00 hod., DK Šaľa

VIANOČNÁ AKADÉMIA DETÍ MESTA ŠAĽA

Pracovníci Mestského kultúrneho strediska v Šali pripravili pre decká kultúrny program, v ktorom predvedú svoje umenie. Uvidíte ich v Divadelnej sále kultúrneho domu. Výťažok zo vstupného bude venovaný Domovu sociálnych služieb KORY.

14. december (piatok), 19.00 hod., DK Šaľa

MAMMA MIA Galaprogram – TK Jumping

Členovia úspešného domáceho tanečného klubu sa predstavia vo svojom tradičnom koncoročnom galaprograme. Môžete sa tešiť na piesne skupiny ABBA doplnené tancami našich jumpingáčov. Špeciálnym hosťom programu bude herec i víťaz šou Tvoja tvár znie povedome Dárius Koči.

14.-16 december 2018, 14.- 18.00 hod., Močenok

VIANOČNÉ TRHY

Obec pripravila pre návštevníkov trojdňové podujatie v areáli svojho úradu. 14. decembra vystúpia od 15.30 hod. MSS Močenskí speváci a folkloristi z FS Močenčanka. 15. decembra sa môžete tešiť na folkloristov z FS Sečkár a spevákov zo SS Zúgovanka. Nebudú chýbať ani klasické dobroty na vianočný stôl a rôzne dekorácie.

17. december (pondelok) 17.00 hod., DK Šaľa

VIANOČNÉ TVORIVÉ DIELNE

Pracovníci Mestského kultúrneho strediska v Šali prichystali pre návštevníkov ukážky vianočných zvykov a taktiež sa budete môcť zapojiť do tvorivých dielní a vyrobiť si niečo originálne.

22. december 2018, 8.00 hod. Močenok

VIANOČNÝ FUTSALOVÝ TURNAJ

V športovej hale sa bude konať tradičné podujatie pre milovníkov halového futbalu. Nezabudnite prísť povzbudiť svojich hráčov.

26. december (sobota) 15.00 hod., Rímskokatolícky kostol sv. Margity Antiochijskej v Šali

VIANOČNÝ BENEFIČNÝ KONCERT

Už tradične v druhý sviatok vianočný zaznejú v šalianskom kostole sviatočné piesne i melódie., ktoré si budete môcť prísť vypočuť. Koncert organizuje Mestské kultúrne stredisko Šaľa a Občianske združenie Colours. Vystúpia hudobné talenty zo Šale, žiaci a učitelia zo ZUŠ Šaľa.

28.-29. december 2018, Močenok

VIANOČNÝ STOLNOTENISOVÝ TURNAJ

Počas dvoch dní sa obyvatelia budú môcť zabaviť aj športom. V prvý deň to bude súťaž registrovaných a v druhý deň neregistrovaných hráčov. V piatok 28. decembra sa začne turnaj o 15.00 hod. v stolno – tenisovej herni a 29. decembra o 10.00 hod.

30. december (nedeľa) 14:00 hod., Kostol sv. rodiny Veča

VIANOČNÝ BENEFIČNÝ KONCERT

Občianske združenie Večania s predsedom Marekom Molnárom pripravili pre domácich aj návštevníkov hudobný bonbónik. V predposledný deň tohto roka vo večianskom kostole zaznejú známe vianočné piesne, ktoré si budete môcť pohmkávať tiež.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM