Zlatica Gregorová Kultúra

O pár dní začnú vianočné trhy v Šali: S bohatým programom a žiarivou výzdobou

Ani sa nenazdáme a o pár dní sa prehupneme do decembra. Čakajú nás predvianočné prípravy, Mikuláš aj parádna atmosféra vyzdobeného mesta.

Ilustračný obrázok k článku O pár dní začnú vianočné trhy v Šali: S bohatým programom a žiarivou výzdobou
Foto: Zlatica Gregorová

Tak, ako každý rok ani teraz nebude v Šali núdza o Vianočné trhy a to hneď dvojmo. Jedny sa budú konať v centre mesta neďaleko mestského úradu a druhé potešia Večanov priamo na Pribinovom námestí. Už tradične Večianske vianočné trhy odštartujú príchodom Mikuláša, šalianske vypuknú až po nich. Námestie v centre, priestranstvo na Pribinovom parku aj pri Dome kultúry budú zdobiť vianočné stromčeky. Tie má pod palcom Gabriela Braníková z Mestského úradu Šaľa, ktorá stromčeky aj vyberá spomedzi ponúk občanov a osobne sa aj zúčastňuje ich výrubu, prevozu aj osádzania.

Večianske vianočné trhy

Už 2. decembra 2018 zapálime prvú adventnú sviečku. O štyri dni neskôr, najmä tí najmenší, budú očakávať príchod Mikuláša. I tento rok sa na jeho príchod budete môcť tešiť 6. decembra 2018 o 15.00 hod. pred večianskym hypermarketom. Podľa priazne počasia príde na koči s koňmi alebo aj po snehu na saniach. Pribinovo námestie sa rozžiari práve Mikulášom, ktorý sa tam spolu so sprievodom pristaví a prihovorí sa návštevníkom. Počas štyroch dní – do 9. decembra 2018 sa budete môcť tešiť na živý betlehem a hudobné aj tanečné vystúpenia našich a cezpoľných umelcov. Predstavia sa aj deti z miestnych materských škôl.

Vianočné trhy v Šali

Na trhoch bude aj klasický drevený betlehem so svätou rodinou a zvieratkami. Ako aj po minulé roky i teraz sa námestie v Šali rozžiari tisíckami svetielok. Vianočné trhy s ponukou predajcov a najmä vianočných špecialít a darčekov sa začnú 11. decembra a potrvajú do 22. decembra 2018.

Bohatý program

Vianočná výzdoba obohatená o hviezdnu bránu, dostala dobré ohlasy a preto bude umiestnená i tento rok. Ako náš portál informovala kultúrna referentka Alexandra Szabová z Mestského kultúrneho strediska v Šali, „kultúrny program sa bude odohrávať pri stánkoch na pešej zóne. Iba jeden deň bude v Dome kultúry kvôli tvorivým dielňam. Tie spojíme s ukážkou slovenských vianočných zvykov a tradícií 17. decembra 2018­.“

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM