Zlatica Gregorová Samospráva

Plynulejší prejazd v Šali: Sprístupnili novú cestu na Feketeházyho ulici, FOTO

V dedinách aj mestách šalianskeho okresu sa nájde viacero úsekov ciest, ktoré boli vybudované pred rokmi. V súčasnosti niektoré obmedzujú dopravu.

Ilustračný obrázok k článku Plynulejší prejazd v Šali: Sprístupnili novú cestu na Feketeházyho ulici, FOTO
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová

Tým, že sa po rokoch popri nich vybudovali domy a ďalšie objekty, je potrebné prispôsobiť ich tak, aby čo najviac zľahčovali prehustenú premávku a vodičom zlepšili jazdu.

Zbytočné zákruty

Aj v Šali, neďaleko Babičkinho dvora, pokračuje výstavba mestských bytov. Stoja vedľa bývalého nemocničného parku. Ak ste chceli ešte nedávno prejsť od budovy mestského úradu k spomínanému areálu, museli ste prejsť ostrými zákrutami. Nehovoriac o tom, že sa cesta popri bytovkách zbytočne predĺžila, ak ste chceli vyjsť na Hlavnú. V tomto prípade sa zomkli niekoľkí obyvatelia tejto časti a radnicu požiadali o vyriešenie situácie.

Mesto vypočulo prosby občanov a rozhodli sa vytvoriť nový úsek cesty, ktorý bude napojený na Feketeházyho ulicu. Jej výstavba sa začala koncom minulého roka a spojazdnená bola len nedávno.

Pôvodná aj nová

Jej budovanie mala pod palcom bratislavská spoločnosť a cesta stála pribl. 83 000 eur s DPH. Dnes už vodičom poskytuje príjemný prejazd priamo od radnice popri parku a polyfunkčnej budove. Teraz sa už vodiči jednoduchšie aj rýchlejšie dostanú na Hlavnú ulicu. Stále však možno využívať i Kráľovskú s dvoma ostrými zákrutami.

Plynulejší prejazd v Šali: Sprístupnili novú cestu na Feketeházyho ulici, FOTO
5
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM