Zlatica Gregorová Samospráva

Parkovanie v Šali naďalej bez zmien: Jeho spoplatnenie sa nechystá

Okolité mestá pripravujú zmeny v parkovaní. Aká je aktuálna situácia v Šali a sú v pláne prípadné novinky?

Ilustračný obrázok k článku Parkovanie v Šali naďalej bez zmien: Jeho spoplatnenie sa nechystá
Foto: Zlatica Gregorová

Keďže parkovanie v meste sa týka vodičov – obyvateľov i každého, kto do Šale zavíta, chceli sme vedieť viac informácií. O vyjadrenie sme požiadali hovorkyňu mesta Šaľa, Alexandru Szabovú.

„V meste Šaľa naďalej platí systém, ktorý je zaužívaný už dlhodobo. Záujemcovia môžu požiadať o vyhradené parkovacie miesto, úhrada zaň činí 232 Eur ročne. Zdravotne ťažko postihnutí občania majú nárok na 50% zľavu,“ povedala nám hovorkyňa a pokračuje: „V súčasnej dobe však Mestská polícia v Šali pripravuje návrh nového parkovacieho systému v Šali a jej mestskej časti. Jedna z možností je, že systém by mohol fungovať na základe zonácie, v tejto dobe je to ale veľmi predčasné potvrdiť."

Podľa slov Alexandry Szabovej je návrh iba v prípravnom procese. Po dokončení návrhu ním oboznámia príslušnú komisiu, ktorá sa k nemu vyjadrí a tiež sa o ňom včas dozvedia poslanci aj verejnosť. „V každom prípade v našom záujme určite nie je zaťažovať finančný rozpočet obyvateľov mesta, nový návrh ale musí reflektovať na súčasný neudržateľný stav situácie s parkovaním v meste a jej mestskej časti," konštatuje hovorkyňa.

Vlny parkovacej problematiky v meste pred časom rozbúril obchodný dom, ktorý plánuje zaviesť elektronické parkovanie pri svojom nákupnom centre. I v tomto prípade však mesto podľa vtedajších vyjadrení bude robiť všetko pre to, aby v meste nenastali dopravné kolapsy a obyvatelia mesta parkovali svoje automobily bezproblémovo i po osadení elektronických zá­vor.

Foto:ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM