Zlatica Gregorová Samospráva

Nededčanom vynovia obecný úrad: K oprave použijú dotácie aj vlastný rozpočet

V dedine neďaleko Šale sa rozhodli, že využijú možnosť a zapoja sa do výzvy. Jej hlavným cieľom je znížiť energetickú náročnosť budovy.

Ilustračný obrázok k článku Nededčanom vynovia obecný úrad: K oprave použijú dotácie aj vlastný rozpočet
13
Galéria
Zdroj: TASR

Projektom zmodernizujú sídlo samosprávy a spríjemnia priestory aj klientom úradu.

Dotácia aj vlastné

Ešte vlani sa začali prípravy na to, aby sa čo najskôr mohlo začať s modernizáciou objektu. V obci reagovali na výzvu Ministerstva životného prostredia SR a pokúsili sa získať nenávratný finančný príspevok.

Po schválení žiadosti obci schválili sumu 149 406,77 eur. Program počíta aj s povinným 5% spolufinancovaním, na ktoré obec prispeje z vlastného rozpočtu.

Úrad zateplia

Podľa aktuálnych informácií z obecného webu by rekonštrukcia mala prebiehať približne od marca 2019 do februára 2020. Hlavným cieľom projektu „Zvyšovanie energetickej účinnosti existujúcej budovy – Obecný úrad Neded“ je zatepliť objekt a zároveň modernizáciou znížiť jej prevádzkové náklady. Vďaka súčasným ekologickým materiálom a trendom v rekonštruovaní objektov, by mal byť obecný úrad bez tepelných strát a zároveň získa opäť o niečo modernejší vzhľad.

Zateplia aj zastrešia

Na budove obecného úradu budú, okrem zateplenia múrov, realizované aj ďalšie stavebné práce. „Obnova objektu zahŕňa kompletné zateplenie obvodového plášťa budovy, výmenu výplní otvorových konštrukcií na obvodovom plášti, výmenu krytiny strechy, zosilnenie drevenej konštrukcie krovu, výmenu zdroja tepla /technológia kotolne/, reguláciu, výmenu VT a rozvodov, prístavba existujúcej stavby – zastrešenie vchodu pomocou prístrešku /financované obcou Neded/,“ informuje obec. Projekt je súčasťou Operačného programu Kvalita životného prostredia.

Pozrite si fotografie z tohtoročnej rekonštrukcie Spoločenského domu Veča.

Foto: ilustračné

FOTO, Rekonštrukcia večianskeho kulturáku: Práce bežia podľa plánu
13
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM